Alberto Contador, brillant guanyador del Giro del 2015 (EFE)
Alberto Contador, brillant guanyador del Giro del 2015 (EFE)
Ciclisme

Keisse i Durbidge espatllen la festa dels velocistes en l'última etapa del Giro, que ha guanyat Alberto Contador

Alberto Contador ha recollit a Milà el premi a 21 etapes d'esforç. El ciclista del Saxo Tinkoff ha dominat els seus rivals en el Giro 2015.

Daniel AklwentActualitzat

Alberto Contador (Tinkoff Saxo) s'ha proclamat campió del Giro d'Itàlia del 2015 després d'una última etapa de tràmit des del punt de vista de la general. Amb dos minuts i dos segons de marge sobre el segon, l'italià Fabio Aru (Astana) i més de tres sobre el tercer, Mikel Landa (Astana), el ciclista de Pinto ha pogut gaudir dels 178 quilòmetres de recorregut entre Torí i Milà.

Contador ja suma en el seu palmarès dos Tours de França, dos Giros d'Itàlia i tres Vueltas a Espanya. En aquesta edició de la gran volta per etapes italiana ha demostrat un gran domini, tot i la caiguda en la sisena etapa en què li va sortir de lloc l'espatlla esquerra. El madrileny ha lluït la "maglia rosa" durant 16 dies, i només en la penúltima etapa, pujant el Colle della Finestre, se li va veure passar un mal moment.

El desenllaç final d'aquesta última etapa, però, ha estat sorprenent. Els ciclistes havien de fer 7 voltes a un circuit de 5,4 quilòmetres de longitud abans de travessar la meta. El més habitual hauria estat un final amb un esprint del grup principal. Però el belga Iljo Keisse (Etixx) i l'australià Luke Durbidge (Orica) s'han encarregat de variar el guió previst. Els dos ciclistes han saltat tot just quan faltaven 5 voltes per al final.

Amb una bona entesa han aconseguit resistir davant els intents dels equips dels velocistes per atrapar-los. El duet ha arribat a l'últim quilòmetre amb 24 segons d'avantatge al davant del grup. Prou temps per vigilar-se en una última recta de més de 900 metres sense haver de patir per quedar-se amb un pam de nassos. Keisse ha estat el més fort i li ha donat al seu equip l'únic triomf en aquest Giro 2015.

Anar al contingut