Es tornaran a veure les cares a la final

Espanya guanya França (1-3) en un partit de baixa intensitat

Portugal es queda fora de la final del seu Europeu, que jugaran francesos i espanyols
Miquel Ribas

No hi ha hagut sorpresa i la selecció espanyola ha guanyat sense problemes contra França (1 a 3), però com que ha sigut per menys de tres gols de diferència, totes dues seleccions jugaran la final de l'Europeu. El partit ha estat de baixa intensitat i només en el tram final els àrbitres portuguesos han intentat enterbolir el joc assenyalant joc passiu. A Portugal, selecció amfitriona, només li valia l'eliminació de França per poder disputar la final. Quan s'havien jugat 4 minuts, l'equip de Guillem Cabestany ha obert gràcies a Sergi Panadero. En el minut quinze ha pujat el 0 a 2, després d'una gran jugada de Ferran Pont que Toni Pérez ha culminat en gol.

L'únic gol francès ha arribat a la segona part i després d'una decisió arbitral estranya. Marc Grau ha fallat una falta directa, però els àrbitres portuguesos han considerat que havia llançat malament expressament. Acte seguit, Grau ha vist la targeta blava i dos minuts d'exclusió. Això ha fet possible que França es trobés una falta directa que sí que ha transformat Carlo Di Benedetto. L'1-2 ha durat poc perquè onze minuts abans del final Nacho Alabart ha marcat l'1 a 3 definitiu.

Quan faltaven dos minuts i 50 segons, els col·legiats portuguesos Joaquim Pinto i Miguel Guilherm han tornat a ser protagonistes en ensenyar targeta blava a Bruno Di Benedetto i Sergi Aragonès per joc passiu que només han vist ells. Ha estat l'últim intent de la parella arbitral d'alterar els nervis dels jugadors, però no ho han aconseguit.

Així doncs, Espanya i França jugaran la final de l'Europeu a Prades (Portugal). La selecció espanyola buscarà revalidar el títol i sumar la seva divuitena corona continental.