Espanya derrota França i es classifica per a la final de l'Europeu d'hoquei patins (8-2)

El rival en la final d'aquesta tarda serà Portugal, que ha derrotat Itàlia per 4 a 2 en l'altra semifinal

La selecció espanyola d'hoquei patins, formada íntegrament per jugadors catalans, disputarà avui diumenge (19.30) la final del Campionat d'Europa que es disputa a la Corunya. Espanya ha derrotat amb claredat França per un concloent 8 a 2, en les semifinals. El rival en la final serà Portugal, que ha derrotat Itàlia per 4 a 2 en l'altra semifinal.

França és l'únic país on l'hoquei sobre patins ha progressat aquests últims anys i ho ha tornat a demostrar. En la primera fase va estar a punt de derrotar Portugal, i aquest dissabte durant alguns minuts semblava que podia deixar Espanya fora de la final de l'Europeu.

L'inconvenient és que ha viatjat a la Corunya amb només vuit jugadors, en comptes dels 10 de la resta de seleccions, i ho acabat pagant en els últims minuts. Nil Roca ha aprofitat el rebuig del porter Correia per estrenar el marcador quan es portaven 17 minuts de joc. El partit estava descontrolat i França n'ha tret profit. Carlo di Benedetto ha fet l'empat a punt d'arribar al descans, i el seu germà Roberto ha posat la por a Riazor en una jugada de contracop en què ha superat Sergi Fernández en l'inici de la segona meitat. A la banqueta, el golejador Raúl Marín, castigat després de la doble expulsió d'ahir.

L'ordre i el físic dels francesos posava contra les cordes l'equip d'Alejandro Domínguez, molt superior tècnicament. Un gol de Ferran Font, en la segona opció d'una falta directa, ha servit per posar tranquil·litat.

A França se li acabava la resistència física i Edu Lamas ho ha aprofitat per encarrilar la semifinal amb dos gols, el primer amb un xut creuat i el segon en una bona acció individual. Amb tot sentenciat, Alabart, de falta directa, Bargallo, que ha transformat dos penals, i Roca, han deixat el resultat del partit en el definitiu 8 a 2, molta més diferència al marcador que la que s'ha vist realment a la pista.