Eric Garcia encara no pensa en el Barça

Pep Guardiola admet que Èric Garcia "no vol renovar amb el Manchester City"

El martorellenc acaba contracte d'aquí a un any amb el Manchester City, que el vol retenir i li ha presentat una proposta de renovació, però segons ha revelat el tècnic de Santpedor, Èric Garcia no vol renovar. El Barça, on es va formar, hi està interessat
Redacció Esport3 Actualitzat

Ha anat complint les corresponents etapes al Manchester City i el seu ascens mesurat, sense pressa però sense pausa, amb el tempo que agrada Guardiola, li ha permès de disputar tretze partits de la Premier League aquesta temporada, comptant-hi sis en les últimes set jornades. Èric Garcia (Martorell, 9 de gener del 2001) compleix tots els requisits per consolidar-se en el primer equip citizen, tot i la competència de jugadors de nivell mundial com Aymeric Laporte o de noves incorporacions, com la del neerlandès Nathan Aké.

Després de tres anys a Manchester, però, el central martorellenc no resta indiferent al seguiment que n'ha fet el Barça, el club on es va criar des de la FCBEscola i fins a l'últim any de cadets. El club blaugrana no compta amb Todibo i, malgrat la progressió d'Araújo i el fet que no serà fàcil trobar un club que aculli un central castigat físicament com Umtiti, l'àrea esportiva blaugrana busca un central. Èric Garcia, futbolísticament i pel coneixement de la casa, és un perfil molt interessant i interessa el club, al marge del que suposa pagar traspàs per un jugador criat a can Barça.

 

El representant d'Èric Garcia, l'exjugador del Barça Iván de la Peña, ja ha rebut una proposta de renovació per part del Manchester City: el jugador acaba contracte l'any que ve i els citizens estan interessats en allargar el vincle amb un futbolista de futur. Però tant clar és que Guardiola compta amb ell com que Garcia, barcelonista des de sempre, contempla l'opció del retorn. Davant de tot plegat, el tècnic de Santpedor ja havia exposat un punt de vista que ja havia aplicat al Barça:

"L'Èric té contracte per una temporada més. Si el Barça el vol, haurà de trucar, però nosaltres intentarem convèncer-lo que el volem aquí molts anys. El volem sí o sí, però si ell decideix no continuar no hi podem fer més. Tant ell, com els seus agents, com la seva família saben que creiem en ell." (Pep Guardiola, el 9 de juliol)

I avui, a la roda de premsa prèvia al partit contra el Manchester City, Guardiola ha assegurat que "Èric Garcia no vol renovar amb el Manchester City tot i que nosaltres volem que continuï, per tant, entenc que ell vol jugar en un altre lloc".

A favor del Barça hi jugaria que, en estar en l'últim any de contracte, el City no pot demanar una quantitat gaire elevada pel traspàs davant el risc que pugui marxar de franc la temporada següent. Diverses informacions periodístiques situen el preu de l'operació al voltant dels quinze milions d'euros. No falten els paral·lelismes amb la carrera de Gerard Piqué, format al Barça i que també va passar per Manchester (en aquest cas, pel United) abans de tornar i consolidar-se com un referent del planter blaugrana. De moment, però, amb la Champions en joc i el mercat en espera, l'hipotètic retorn d'Èric Garcia a Catalunya no es presenta com a imminent.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut