Bastianini ha guanyat el campió de Moto3 per només 17 mil·lèsimes (Reuters)

Enea Bastianini li roba la victòria al matemàticament campió del món, Brad Binder, en l'últim sospir

Bastianini s'ha apuntat a Motegi la seva primera victòria de la temporada, davant del matemàticament campió de Moto3 Brad Binder. En Moto2, victòria de Lüthi davant de Zarco, que és més líder, i Rins, amb problemes físics, acaba vintè.
Actualitzat

L'italià Enea Bastianini (Honda) ha aconseguit la seva primera victòria de la temporada i la segona de la seva carrera esportiva després d''imposar-se per 17 mil·lèsimes de segon al sud-africà Brad Binder (KTM), matemàticament campió del món de Moto3 el 2016, al Gran Premi del Japó de la categoria que es disputa al Circuit de Motegi.

Al costat de Bastianini i Binder ha tancat el podi el japonès Hiroki Ono (Honda), i Joan Mir (KTM) ha arribat desè. Ono, però, ha estat un altre cop desqualificat en aquest cas per no complir el pes mínim del conjunt moto-pilot. Els pilots que pugen al podi en cada carrera han de passar una verificació tècnica posterior en què s'ha detectat que el pes mínim no arribava als 148 quilos que estableix el reglament tècnic, la qual cosa és motiu de desqualificació immediata. Amb aquesta sanció, l'italià Nicolo Bulega (KTM) passa a la tercera plaça del gran premi.

Zarco, més líder en Moto2

Aquest cap de setmana ha estat fatídic per Àlex Rins en la categoria de Moto2. Convalescent d'una operació a l'espatlla, el barceloní ha tornat a caure tot just començar la cursa. Rins ha corregut infiltrat, però el seu estat físic no l'ha deixat pilotar a un bon nivell. Ha acabat vintè, fora dels punts.

Amb Rins sense opcions, Johan Zarco ho ha tingut fàcil per augmentar l'avantage al capdavant de la classificació. El francès tenia un punt més que Rins abans de començar aquest GP del Japó i, en acabar segon, ara en té 21. El títol està per decidir, però, amb tres curses i 75 punts en joc, Zarco ho té força bé. La cursa l'ha guanyat el suís Thomas Lüthi.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut