Luuk de Jong salva el Barça en el temps d'afegit (2-3)

Els blaugrana sobreviuen a tres penals en contra i s'emporten els tres punts del Ciutat de València gràcies a un gol "in extremis", una altra vegada, de Luuk de Jong
Xavi Torres Actualitzat

Sense Pedri ni Gavi, a la banqueta, i amb Piqué a casa, lesionat, el Barça s'ha vist sorprès pel plantejament de sortida del Llevant, molt semblant al que els blaugrana van patir dijous a Frankfurt davant l'Eintracht. L'equip local ha estat molt valent en el plantejament i en la pressió i el Barça no se n'ha sortit. De fet, un error d'Alves als 20 segons de joc ha permès Morales crear la primera oportunitat del partit: el seu xut ha sortit fora. El capità del Llevant ha estat un autèntic mal de cap per a la defensa blaugrana. Als 6 minuts ha assistit Campaña però el seu llançament ha acabat a les mans de Ter Stegen, i als 26 s'ha disfressat de Maradona per a superar cinc jugadors del Barça abans d'obligar, en primera instància, Ter Stegen a una gran intervenció i, després, a Eric, a refusar la pilota sobre la mateixa línia de gol. Encara abans del descans, dues arribades locals més, amb accions de perill de Roger (29') i Radoja (43').

Xavi Hernández ha perdut la veu cridant els seus homes, poc intensos i mal col·locats. De fet, l'única acció clara de perill del Barça ha arribat després d'una passada d'àrea a àrea de Ter Stegen que Ferran no ha sabut culminar amb èxit.

Segona part frenètica

La segona part ha estat frenètica. De sortida, Ferran ha estat a punt d'inaugurar el marcador amb una gran rematada de cap (48') que el porter Cárdenas ha enviat a córner. La rèplica del Llevant ha estat contundent ja que en sis minuts ha forçat dos penals, els primers que li xiulen al Barça en tota la temporada. El primer, als 49 minuts, injust, d'Alves a Son. Morales no ha fallat. 1 a 0. El segon, per mans d'Eric, als 55. Aquest cop, però, Ter Stegen ha aturat el xut de Roger en una acció clau que ha esperonat l'equip i l'ha fet reaccionar. Xavi ha fet entrar Pedri i Gavi en el lloc d'uns desconeguts Frenkie de Jong i Nico i de seguida han arribat els gols del Barça. Als 59 minuts, centrada de Dembélé i gol d'Aubameyang, de cap, el seu desè de la temporada en una ratxa fantàstica.

Auba no ha fallat en la seva cita amb el gol(EFE)

Quatre minuts després, gran jugada individual de Gavi, pilota enrere i gol de Pedri, fantàstic també en la definició. El Llevant, penúltim classificat i en perill real de descens, no s'ha rendit i un dia més, el Barça no ha sabut conservar la pilota i adormir el partit. Així, en una pilota profunda a Dani Gómez, Lenglet l'ha trepitjat i li ha fet penal, el tercer que xiulava Munuera Montero contra el Barça. Campaña no ha fallat i ha empatat, als 83 minuts, el partit a dos gols. A la desesperada, Xavi ha fet entrar Luuk de Jong i l'holandès, una vegada més, ha sabut aprofitar el seu excel·lent joc de cap per donar-li una victòria èpica al Barça. Als 92 minuts ha fet el 2 a 3 aprofitant una centrada de Jordi Alba.

El Barça, que acumula quinze partits de Lliga sense perdre, segueix segon en la classificació, encara a dotze punts del Reial Madrid. Del partit, però, caldrà treure'n conclusions

"Tenim esperit competitiu"

L'entrenador d'aquest Barça orgullós, Xavi Hernández, ha reconegut haver fet una fluixa primera part però ha valorat el gen lluitador d'un equip que ha hagut de sobreposar-se a una situació inèdita en la història del club: veure com xiulaven tres penals en contra. "No hem estat bé a la primera part, però tenim esperit competitiu". Com ve sent habitual, el club ha publicat el vídeo de la celebració del míster al gol que decidia el partit, el del neerlandès De Jong al 92:

Les alineacions d'un partit que l'àrbitre i el Barça han convertit en històric

El tècnic terrassenc ha optat per donar descans tant a Pedri com a Gavi. La gran sorpresa és el retorn a l'onze de Nico.

Per la seva banda, el Llevant ha sortit amb Roger i Morales com a principals perills de l'onze.