Durant, a la banqueta en el partit contra França (Reuters)

Dia 2 a Tòquio 2020 | Del KO d'Estats Units a la gesta de Sara Sorribes

La segona jornada de competició als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 ha deixat algunes sorpreses, com la derrota dels Estats Units de bàsquet o la victòria de Sara Sorribes contra la número u mundial de tenis
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

Derrota inesperada de la selecció nord-americana de bàsquet davant França en la primera jornada del torneig de bàsquet dels Jocs de Tòquio. El conjunt francès s'ha imposat per 83-76, en un gran partit en defensa que ha frenat l'atac d'Estats Units. Els 28 punts de Evan Fournier i els 14 de Rudy Gobert han estat claus pels francesos.

Semblava que els Estats Units tenien un partit plàcid després d'uns amistosos de preparació complciats, en què havien patit dues derrotes, i han mantingut un cert aventatge en la primera meitat. En el tercer quart, però, un parcial de 25 a 11 a favor de França ha capgirat el partit. En un final ajustat, els nord-americans no han estat encertats i s'han vist superats per la intensitat del combinat francès.

És la primera derrota en uns Jocs des d'Atenes 2004, que van perdre les semifinals contra l'Argentina. També és la primera victòria de França contra els Estats Units en uns Jocs, després de set partits en què no ho havien aconseguit.

Popovich, seleccionador d'Estats Units, ha donat tot el mèrit al seu rival després del partit:

"Per a mi no és una sorpresa, això seria arrogància"

Victòria 'in extremis' de la selecció espanyola de futbol

La selecció espanyola sub-21 de futbol ha aconseguit la primera victòria als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El combinat espanyol, que va empatar a la primera jornada contra Egipte (0-0), s'ha emportat els tres punts davant Austràlia gràcies a un solitari gol de Mikel Oyarzabal al minut 80. El mateix jugador de la Reial Societat podria haver avançat el conjunt espanyol a la primera part, però la seva rematada s'ha estavellat al travesser.

Amb la victòria, Espanya se situa líder del grup C amb quatre punts, un més que el seu rival d'aquest diumenge i també que Argentina, contra qui es veurà les cares el pròxim dimecres. El conjunt de Luis de la Fuente tindria suficient amb un empat contra la selecció "albiceleste" per classificar-se per a la següent fase.

Debut erràtic però solvent de Biles

Simone Biles ha debutat aquest diumenge al pavelló Ariake, amb una nota de 14,133 i un petit error en l'exercici de terra. La nord-americana, tot i sortir del tatami, ha deixat molt bones sensacions en la seva primera participació a Tòquio 2020, on defensa els títols olímpics per equips, individual absolut, de terra i de salt.

En la seva inauguració, la gimnasta ha fet quatre sèries acrobàtiques d'alta dificultat, la primera amb el triple doble que porta el seu mateix nom. A la tercera, ha rebotat amb els dos peus fora del quadrilàter, fins i tot de la plataforma elevada que hi ha al voltant, una acció per la qual ha estat penalitzada amb tres dècimes. La seva puntuació total ha estat més baixa que la nota de 14,166 de la italiana Vanessa Ferrari a la sessió matinal.

Sara Sorribes supera la número 1 mundial

Sara Sorribes ha eliminat en dos sets (6-4 i 6-3) la número 1 del món, Ashleigh Barty, en una hora i 34 minuts, a la primera ronda del quadre individual femení de tenis. La castellonenca, número 48 del món, ha donat la sorpresa eliminant l'australiana, que recentment ha estat campiona de Wimbledon.

"És una sensació increïble. Encara no m'ho crec, és quelcom amb què he somiat tota la vida. Ser aquí i derrotar la número 1."

La castellonenca ha mostrat la seva millor versió en l'inici dels Jocs de Tòquio 2020 per deixar fora la màxima favorita per aconseguir la medalla d'or. Aquesta era la primera vegada que les dues jugadores es veien les cares en una competició.

En dobles, també

Victòria de Badosa i Sorribes en dobles (Reuters)

Paula Badosa i Sara Sorribes s'han imposat en el quadre de dobles a la parella mexicana Giuliana Olmos i Renata Zarazua (6-2, 6-7 i 10-7). La catalana i la castellonenca han començat guanyant el primer set de manera clara, per un contundent 6-2. La segona mànega, però, ha estat molt igualada i les mexicanes s'han acabat emportant el tie-break. Finalment, al darrer parcial Badosa i Sorribes han estat més encertades i han confirmat la victòria al desempat.

Xiao, passa la segona ronda

Xiao, número 76 del món, ha perdut el cinquè parcial en l'intent de remuntada de Wai Soo, però al darrer joc, la catalana s'ha mostrat sòlida i ha sabut sentenciar el triomf.

Chourraut i Elosegi, a semifinals

Maialen Chorraut, durant la baixada al canal de Kasai (Reuters)

Maialen Chourraut, vigent campiona olímpica, i Ander Elosegi han aconseguit la classificació per a les semifinals de les categories de K1 i C1 de piragüisme eslàlom, respectivament. Els dos competidors han passat a la següent ronda de Tòquio 2020 sense sorpreses, tal com estava previst. Aquest diumenge al matí han tingut la primera presa de contacte amb el complicat canal de Kasai, on esperen passar a la final de la prova.

Després de guanyar l'or a Rio de Janeiro 2016 i el bronze a Londres 2012, Maialen Chourraut és una de les màximes favorites a lluitar per les medalles. Per la seva banda, Elosegi va ser vuitè a la primera baixada i intentarà superar la quarta posició, millor classificació obtinguda pel piragüista en uns Jocs.

Nou rècord del món de l'equip australià de natació

Nou rècord del món de l'equip australià (EFE)

L'equip australià femení de natació ha establert un nou rècord del món en la prova de relleus 4x100 lliures, amb un temps de 3:29.69. L'equip format per Bronte Campbell, Meg Harris, Emma McKeon Cate Campbell ha batut per 36 centèsimes el seu propi rècord que van aconseguir l'abril del 2018 amb una marca de 3:30.05.

Problemes a l'equip espanyol d'hoquei herba

L'equip espanyol d'hoquei herba femení ha perdut contra Austràlia per 3-1, sense el seu seleccionador, que ha donat positiu de Covid-19. Adrian Lock no ha de fer quarantena i no podrà dirigir l'equip en els propers dies. Per la seva banda, l'equip masculí també s'ha complicat la vida després de la derrota contra Nova Zelanda (3-4). El combinat espanyol ha remuntat i dominat l'enfrontament per certificar l'accés als quarts de final, però els darrers minuts s'ha vist sorprès per la selecció neozelandesa.