Els jugadors del Golden State mostren orgullosos el trofeu de campions de la Conferència Oest (Reuters)
Bàsquet

Els Golden State Warriors tornen a la final de l'NBA, 40 anys després

L'equip californià suma el seu quart triomf en imposar-se als Houston Rockets (104-90) i s'enfrontarà als Cleveland Cavaliers de LeBron James per guanyar l'anell

Actualitzat

S'ha complert la lògica en el cinquè partit de la final de la Conferència Oest entre els Golden State Warriors i els Houston Rockets (104-90) i, d'aquesta manera, l'equip californià tornarà a la final de l'NBA per primera vegada des de l'any 1975, quan van escombrar els Washington Bullets. Aquesta vegada serà a partir de la setmana que ve davant els Cleveland Cavaliers, que van apallissar els Atlanta Hawks.

Faltarà veure si els Warriors, el millor equip de la fase regular, pateixen vertigen en veure's davant LeBron James i els seus. En qualsevol cas, sembla que a Stephen Curry no li tremola el canell encara que es vagi incrementant la dificultat.

Tot i que amb una mitjana d'encert més baixa del que és habitual en ell, Curry ha tornat a ser l'anotador dels Warriors (26 punts), seguit de Harrison Barnes (24) i Klay Thompson (20). Després d'uns instants inicials de nervis, els californians han sabut trobar el seu joc habitual de la temporada, i ben aviat els Houston Rockets s'han vist superats. James Harden, determinant en el partit precedent de la sèrie, ha mostrat aquesta vegada la seva pitjor cara i s'ha quedat amb 14 punts, després d'una trista sèrie de 2 llançaments de camp convertits en 11 intents i de la pèrdua de fins a 13 pilotes. Sense el seu encert habitual, els Rockets han cedit fàcilment.

El calendari de la final (entre parèntesi, l'hora a Catalunya) :

Partit 1: Golden State-Cleveland, dijous 4 de juny, a les 18.00 h. locals (03.00 h.)

Partit 2: Golden State-Cleveland, diumenge 7 de juny, a les 17.00 h. locals (02.00 h.)

Partit 3: Cleveland-Golden State, dimarts 9 de juny, a les 21.00 h. locals (03.00 h.)

Partit 4: Cleveland-Golden State, dijous 11 de juny, a les 21.00 h. locals (03.00 h.)

Partit 5 (si cal): Golden State- Cleveland, diumenge 14 de juny, a les 17.00 h. locals (02.00 h.)

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut