Set etapes amb un recorregut dur i exigent

El recorregut de l'edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya

Després de la suspensió de l'any passat per culpa de la pandèmia, la Volta Ciclista a Catalunya disputarà aquest any l'edició número 100. Serà la tercera cursa per etapes del món, després del Tour i el Giro, que arriba a aquesta xifra rodona
Arcadi Alibés Actualitzat
TEMA:
La Volta

L'organització de la Volta ha dissenyat un recorregut molt interessant per celebrar l'edició centenària de la prova. Es recupera una etapa contra rellotge, però, sobretot, es prioritza la duresa. Serà difícil que els esprínters tinguin alguna opció de victòria. La prova es disputarà del dilluns 22 al diumenge 28 d'aquest mes de març.

Per novena edició consecutiva, la Volta començarà a Calella, amb una etapa circular, amb principi i final en aquesta vila maresmenca, tan vinculada a la història recent de la Volta. No serà, però, una etapa fàcil, ja que els corredors hauran de superar les ascensions de les Guilleries, de segona categoria; Santa Fe del Montseny, de primera, i Collsacreu, de tercera, però a només 18 km de l'arribada.

La segona etapa serà l'esperada contra rellotge individual, la novetat d'aquesta edició. Es disputarà al Pla de l'Estany, amb sortida i arribada al centre de Banyoles. Seran 18 km i mig sense grans desnivells, però tampoc serà la típica crono plana per a especialistes. Les diferències entre els favorits poden condicionar les dues etapes de muntanya que vindran a continuació.

Els escaladors tindran la primera oportunitat dimecres, en una etapa que començarà al Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels, i que anirà guanyant metres fins a Camprodon, on començarà l'ascensió a Vallter 2000, una arribada habitual a la Volta, situada a més de 2.000 metres d'altitud.

La teòrica etapa reina serà la quarta, entre Ripoll i Port Ainé. A diferència de l'anterior, els ciclistes hauran de superar dos ports importants abans d'afrontar la pujada final a l'estació d'esquí pallaresa. Primer es trobaran amb la collada de Toses, i, més endavant, la llarga ascensió al coll del Cantó, de categoria especial. Les rampes finals fins a Port Ainé acabaran de decidir l'etapa.

La cinquena etapa portarà els corredors de la Pobla de Segur a Manresa, però no és una etapa tan fàcil com pugui semblar perquè els corredors hauran d'afrontar la pujada a Montserrat abans de l'arribada, i això pot descartar els esprínters de cara a la lluita per la victòria d'etapa.

L'etapa número 6, que es disputarà dissabte, anirà de Tarragona a Mataró, amb un autèntic trencacames, tot i que els corredors no hauran de superar cap coll de primera ni de segona. La primera dificultat serà el coll d'Ullastrell, de tercera categoria, i després hi haurà un esprint especial a l'interior del Circuit de Barcelona Catalunya. Una última pujada a l'alt del Collet, de tercera, a 13 km de l'arribada, pot esguerrar l'última oportunitat dels velocistes.

Com en les últimes edicions, la Volta acabarà a Barcelona. Els corredors sortiran de Montjuïc per fer uns primers quilòmetres pel Baix Llobregat, amb l'ascensió al coll de la Creu d'Ordal, i tornaran cap a Montjuïc on faran sis voltes a un selectiu circuit, que aquest any inclourà la pujada fins al peu del castell. Si les diferències entre els primers són petites, l'etapa pot acabar de decidir el vencedor de l'edició número 100 de la Volta.

 

ARXIVAT A:
La Volta
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut