El Fluminense alça la seva primera Libertadores (EFE)

El Fluminense guanya per primer cop la Copa Libertadores davant el Boca Juniors (2-1)

Els argentins cauen a la pròrroga per un gol del brasiler John Kennedy, que va desfermar l'èxtasi a Maracanà
Redacció Esport3 Actualitzat

El Fluminense brasiler s'ha proclamat campió de la Copa Libertadores -l'equivalent de la Champions en el continent americà- per primer cop en la seva història. En la final disputada a l'estadi de Maracanà, a Rio de Janeiro, s'ha imposat per 2 a 1 al Boca Juniors argentí, que aspirava a aixecar el títol per setena vegada.

El Flu de l'exmadridista Marcelo s'ha avançat en el marcador mitjançant Germán Cano -futbolista argentí, curiosament- en el minut 36, però el Boca ha empatat en el 72, amb un golàs des de fora de l'àrea del peruà Luis Advíncula. El duel se n'ha anat a la pròrroga. Allà, el brasiler John Kennedy, en el minut 99, ha fet el 2 a 1 definitiu, que ha portat el deliri a l'afició brasilera.

Majúscula decepció per als 100.000 aficionats argentins que s'havien desplaçat a Rio. I això després d'uns dies previs a la final amb polèmica, pels aldarulls que hi va haver a la platja de Copacabana amb aficionats radicals brasilers sembrant el pànic i la conseqüent actuació policial.

El Boca Juniors acumula sis finals perdudes, tres consecutives des del títol del 2007. Juan Román Riquelme, actual vicepresident del club argentí, no ha pogut aconseguir aquest dissabte com a directiu el que va assolir en tres ocasions quan era jugador de Boca.

L'alegria dels jugadors del Fluminense contrasta amb la de Boca (EFE)

Proper objectiu: Guardiola

Ara un dels grans objectius del Fluminense és poder veure's les cares amb el City de Gurdiola. El seu tècnic, Fernando Diniz, ha assegurat que és un dels entrenadors en els quals s'inspira, i que hauran de guanyar la semifinal del Mundial de Clubs per començar a pensar "en el somni" de poder guanyar Guardiola a la final.

I és que com a campió de la Libertadores el conjunt carioca es classifica automàticament a la semifinal del Mundial de Clubs de la FIFA. S'enfrontarà el proper 18 de desembre al vencedor de l'Al-Ahly egipci i el guanyador de l'Al-Ittihad i l'Auckland City.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut