El FC Barcelona ha cedit 10 punts a la Lliga coincidint amb les absències de Leo Messi

Luis Enrique té motius per posar-se a tremolar cada vegada que el davanter argentí té algun problema físic. Tots els punts que ha cedit el seu equip a la Lliga han coincidit amb una absència de l'argentí

El FC Barcelona, amb Messi baixa d'última hora per una indisposició, va empatar a zero aquest dissabte al Camp Nou contra el mur ultradefensiu del Màlaga, marcant el pitjor començament de Lliga des de la temporada 2003-04. En les 12 primeres jornades de Lliga, els blaugrana han deixat escapar 10 punts, 7 dels quals a casa. Tots tenen un element comú: l'absència de Messi.

Luis Enrique va deixar l'argentí a la banqueta en la tercera jornada contra l'Alabès, en un partit que havia de ser plàcid. Amb un 1-2 en contra al marcador, l'argentí va sortir l'última mitja hora en busca de la remuntada. Massa tard, però. A la cinquena jornada els barcelonistes van rebre la visita de l'Atlètic de Madrid. En el minut 59, amb un 1-0 a favor, Messi es va lesionar i va ser substituït per Arda Turan. Dos minuts més tard, Ángel Correa feia el definitiu 1-1.

Sense la seva estrella, el Barça va golejar en la seva visita l'Sporting. Un miratge que es va desfer a Balaídos. El Celta va aconseguir 3 gols en els primers 33 minuts, i tot i que Gerard Piqué va liderar amb 2 gols l'intent de remuntada en un partit esbojarrat, aquesta no va arribar (4-3). El davanter va reaparèixer davant del Deportivo, en el minut 55, quan l'equip ja guanyava per 3-0. Només va necessitar tres minuts, en la primera pilota que tocava, per fer el quart dels seus.

Sumant els gols anotats per l'equip davant de l'Alabès, l'Atlètic, l'Sporting, el Celta i el Màlaga (10), la mitjana golejadora blaugrana sense Messi se situa en 2 gols en aquests 5 partits. A la resta de duels de Lliga (7), el Barça ha anotat 22 gols, apujant la mitjana fins a 2,75 gols per cita.

A la Lliga de Campions, l'equip ha cedit una derrota. Va ser a casa del Manchester City, a l'última jornada. Els de Guardiola els van superar clarament (3-1), i amb Messi els 90 minuts a la gespa. És l'únic matx del curs en què l'estrella ha jugat tot el temps i l'equip ha perdut. Al camp del Borussia Mönchengladbach, amb l'argentí fora de joc per la lesió muscular que havia patit contra l'Atlètic, el Barça va guanyar (1-2).

Aquest dimecres torna Messi i el Barça es torna a il·luminar. Ho fa per jugar la Champions, on és l'amo total i absolut de l'àrea rival. Ha marcat set gols en només tres partits, amb dos hat-tricks inclosos, contra el Celtic i contra el Manchester City a casa. Guanyar a Celtic Park és obligatori per als blaugrana i, com gairebé sempre, aconseguir la victòria passa pels gols del millor jugador del món.