El Barça tomba ElPozo i conquereix la tercera Champions (2-1)

Els gols de Dyego i Aicardo i les parades d'un gran Dídac Plana donen el triomf davant el conjunt murcià en una intensa final al Palau Blaugrana
Oriol Vidal Actualitzat

Patint el que no està escrit, però el Barça torna a regnar a Europa. L'equip d'Andreu Plaza s'ha imposat a ElPozo Múrcia per 2 a 1, gràcies als gols de Dyego i Aicardo. Els blaugranes han sabut patir davant l'altíssim ritme murcià i han pogut celebrar l'esperat títol. Ha estat en un Palau a porta tancada, però la festa ha estat grossa després de l'esforç titànic que ha calgut fer per ser campions.

Els de Plaza s'han avançat molt d'hora, en el minut 3, amb una acció de pissarra. Aicardo ha xutat des de la frontal i Dyego, de forma involuntària, ha enviat la pilota a la xarxa d'Espíndola. ElPozo no ha especulat i amb una forta pressió ha buscat la porteria blaugrana. Rafa Santos ha pogut empatar gairebé de forma instantània, però el xut s'ha estimbat al travesser. Amb esquerdes per controlar el joc interior, ha calgut recórrer al temps mort. I ha tingut un efecte immediat, perquè en el minut 9 ha arribat el 2-0 gràcies a una bona acció individual d'Aicardo.

El patiment ha anat "in crescendo" en el segon acte i, més, quan Leo Santana ha fet el 2-1 en el minut 25. El Barça no ha pogut fer el tercer en accions de Marcenio o d'Esquerdinha i ElPozo ha arriscat al límit. Però aquí ha aparegut la figura de Dídac Plana, fantàstic davant els xuts de Santana i Salas. La Champions no s'ha mogut del Palau: el Barça és tricampió d'Europa.