El Barça hauria cedit dades dels socis a I3 Ventures

L'atestat policial del sumari assenyala que des del club s'haurien facilitat dades personals amb finalitats propagandístiques
Agència EFE Actualitzat
TEMA:
Josep Maria Bartomeu

Algun responsable del FC Barcelona "hauria cedit dades personals dels socis del club (que formen el cens electoral) amb finalitats de fer propaganda particular i en contra de possibles opositors o crítics a la direcció", segons l'atestat policial dels Mossos d'Esquadra sobre el cas Barçagate.

Segons el relat de l'atestat policial del sumari, al qual ha tingut accés EFE, en un informe trobat en l'escorcoll fet dilluns a la seu de Telampartners (l'empresa que va presentar I3 Ventures al Barça) s'explica que "aquestes dades del cens són rellevants per al vot".

A més, "s'estarien creant bases de dades amb aquesta informació privada per adaptar el missatge d'aquesta empresa (I3 Ventures)", l'encarregada del treball reputacional a favor de Bartomeu i la seva junta, i en contra dels seus opositors a les xarxes socials.

Els Mossos relaten que "l'objectiu era identificar el perfil ideològic i polític del cens del club" i que en l'informe "s'identifiquen unes comunitats de detractors i actius". En aquest informe hi apareixen assenyalats Joan Laporta i Víctor Font, actuals candidats a la presidència del FC Barcelona. També hi apareix un exemple per combatre el discurs, l'any 2018, de Jordi Roche, que en aquell temps es postulava per presentar-se a les següents eleccions del club.

La Masia hauria servit per desviar despeses

D'altra banda, els Mossos també creuen que el club hauria simulat com a despeses de la Masia per a la seva reputació digital 192.000 euros del Barçagate fraccionats en 16.500 euros mensuals que es van ingressar a l'empresa Tantrasoft, pertanyent al conglomerat dirigit per Carlos Ibáñez, del qual també forma part I3 Ventures.

L'atestat policial explica que el director de la Masia, Xavier Martín, va declarar en la instrucció que va demanar explicacions el febrer del 2020 a Òscar Grau, el director general del Barça, i més tard a Josep Maria Bartomeu i a Jaume Masferrer, sense obtenir una resposta convincent.

 

ARXIVAT A:
Josep Maria Bartomeu Barçagate
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut