Iniesta i Xavi, amb la 27a Copa de la història del Barça (Reuters)

El Barça eixampla el domini en la Copa del Rei, amb 27 títols repartits durant més d'un segle

El segon en el palmarès del torneig del KO és el mateix rival que ha batut aquest dissabte, l'Athletic Club, amb 23 títols
Actualitzat

Amb el títol aconseguit aquest dissabte al Camp Nou el F. C. Barcelona suma 27 Copes. La primera la va guanyar l'any 1910. El rei era Alfons XIII i el rival, un equip desaparegut, l'Espanyol de Madrid. El conjunt català va sumar set títols més abans de la Segona República, una època de sequera que no es va trencar fins a la dictadura. El 1963, Franco va presidir l'única final que el Barcelona havia disputat, fins ara, al Camp Nou. Els blaugrana es van imposar al Saragossa i el capità Segarra va recollir la Copa del Generalísimo. Una escena que es va repetir al Bernabéu, contra el Madrid, en l'anomenda "final de les ampolles".

Amb l'arribada de la democràcia i la televisió en color, els barcelonistes van seguir celebrant especialment els trofeus al terreny madridista, com Luis Enrique, el 1997. En la següent edició, a València, contra el Mallorca, el Barça va superar l'Athletic Club, per primera vegada, en el palmarès.

El Barça ha participat en 38 finals, amb un total de 27 victòries, comptant aquest última. Els bascos tenen 37 finals, amb quatre títols menys. I el Reial Madrid és el que més finals ha disputat, però també el que més n'ha perdut: 19. 

Les dues últimes Copes del Barça, el 2009 i 2012, van servir per obrir i tancar el cicle gloriós de Pep Guardiola. I totes dues justament contra l'Athletic, el mateix adversari d'aquesta ocasió.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut