El Camp Nou serà un centre de vacunació massiu a partir del 27 de maig

El Barça, amb l'aigua al coll

El club blaugrana necessita retallar 190 milions d'euros en massa salarial per fer front a la crisi derivada del coronavirus. Segons RAC1, si no ho aconsegueix podria entrar en concurs de creditors
Redacció Esport3 Actualitzat

Carles Tusquets i la seva junta gestora tenen sobre la taula un primer assumpte d'urgència. Continuar i tancar la taula de negociació que es va obrir fa uns dies per aconseguir una rebaixa de la massa salarial de l'entitat que permeti la supervivència econòmica. Des del club s'assegura que són 190 milions d'euros els que cal estalviar en aquest concepte. Si no s'aconsegueix, i segons va informar Rac1, l'entitat blaugrana podria entrar en situació de concurs de creditors a començaments d'any. Dit d'una altra manera, es podria quedar sense líquid per afrontar els seus pagaments.

En el seu darrer discurs com a president blaugrana, Josep Maria Bartomeu va deixar clar que un dels motius pels quals no volien dimitir era justament poder tancar aquesta rebaixa salarial. No li va ser possible i ara aquesta responsabilitat correspon a la junta gestora. Però justament la caiguda de Bartomeu pot fer que la postura dels jugadors sigui ara més comprensiva i més col·laboradora. Ahir, de fet, els advocats dels jugadors van continuar negociant amb el club. Cal recordar que hi ha dues negociacions paral·leles, una amb els jugadors del primer equip i una altra amb la resta de treballadors de l'entitat.

Ja hi ha alguns jugadors, com Piqué, Lenglet, Ter Stegen i De Jong, que han accedit al que el club denomina "adequació salarial temporal". És a dir, cobrar menys ara a canvi d'allargar el contracte i recuperar-ho més tard. En aquest sentit, s'endevina un cas que pot ser problemàtic: el de Leo Messi. L'argentí és qui més cobra però acaba contracte aquesta temporada. Si no vol renovar, el club li haurà de pagar un bonus de final de trajectòria i ara no té els diners per afrontar-lo.

Des del club confien que tot plegat es resoldrà abans del dia 5 de novembre, data límit per rubricar aquests acords.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut