De Marchi guanya entre la boira (EFE).

De Marchi guanya l'etapa i els escaladors augmenten el seu marge en la general respecte a Tom Dumoulin

La catorzena etapa de la Vuelta a Espanya ha estat la primera d'una sèrie de tres de muntanya consecutives. Davant l'amenaça de Tom Dumoulin, tercer de la general i bon contrarellotgista, els escaladors intentaran aprofitar-les per despenjar-lo.
Daniel Alento Actualitzat

Alessandro de Marchi (BMC) ha guanyat la catorzena etapa de la Vuelta a Espanya de 215 quilòmetres amb final a la part alta de l'estació d'esquí d'Alto Campoo, Fuente del chivo, de primera categoria. Fabio Aru (Astana) ha cedit uns segons respecte a Nairo Quintana (Movistar) i Joaquim Rodríguez (Katiuxa), però sense veure perillar el seu liderat.

La primera hora després de la sortida s'ha rodat a una velocitat de vertigen, una mitjana de 46 quilòmetres per hora, fins que s'ha format l'escapada del dia, integrada per cinc ciclistes: Alessandro De Marchi, Salvatore Puccio (Sky), José Joaquín Rojas (Movistar), Mikaël Chérel (AG2R-La Mondiale) i Carlos Quintero (Colòmbia).

Els escapats han arribat al peu del segon cim de primera del dia, l'Alto Campoo, amb gairebé nou minuts de marge respecte als favorits. En el tram més dur, en els dos quilòmetres finals d'ascensió, un atac de Rojas ha trencat el grup. De Marchi, l'home més fort de l'escapada, ho ha aprofitat per marxar entre la boira i deixar enrere Puccio a l'últim quilòmetre i arribar el primer a la meta. Rojas ha entrat el tercer.

Dumoulin, el més temut pels escaladors, cedeix una mica de temps

Al darrere, l'equip del líder Fabio Aru ha augmentat el ritme. Els homes de l'Astana volien fer la primera selecció perquè l'italià rematés la feina. Després d'un relleu de Mikel Landa, el mallot vermell ha atacat. En un primer moment, només Nairo Quintana l'ha pogut seguir, però a dos quilòmetres de la meta també ha arribat el segon de la general, el "Purito" Rodríguez (Katiuxa), amb Esteban Chaves (Orica) i Rafa Majka (Tinkoff-Saxo).

El català del Katiuxa i Quintana han vist signes de debilitat en el líder i l'han atacat per prendre-li uns segons. El seu premi ha estat molt escàs. La bona notícia pels escaladors ha estat el temps que ha cedit l'holandès Tom Dumoulin (Giant) en l'ascensió, i que els poden servir de coixí de cara a la dissetena etapa, la contrarellotge individual de 38,7 quilòmetres de Burgos. Abans però, encara faltaran dues etapes més de muntanya i un dia de descans.

NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut