Bertomeu: "Ho teníem tot preparat per acabar la competició en una ciutat europea"

El president de l'Eurolliga ha admès en declaracions a TV3 que la cancel·lació de l'Eurolliga ha estat una decisió complicada però que han prioritzat la salut dels jugadors davant la impossibilitat de garantir la igualtat de condicions entre els equips
David Carballo Actualitzat

L'assemblea de l'Eurolliga, reunida aquest dilluns telemàticament, ha decidit finalment cancel·lar la competició i, també, l'Eurocup. La raó que ha motivat la decisió és, bàsicament, la impossibilitat de garantir la igualtat de condicions entre els equips, per la situació desigual de la pandèmia del coronavirus a cada estat. Quan es va suspendre la competició faltaven 8 jornades per acabar la Lliga regular i l'Efes d'Istanbul n'era el líder destacat.  

L'Eurolliga també ha decidit que l'1 d'octubre comenci la temporada 2020-2021 amb els mateixos equips que l'han donat per acabada abans d'hora. Jordi Bertomeu, president de l'Eurolliga, ha admès en declaracions a TV3 que ha estat la decisió més complicada de prendre en els 20 anys d'història de la competició.

"Cancel·lar les dues competicions ha estat una decisió molt difícil. És veritat que ho teníem tot preparat des del punt de vista logístic i operatiu per acabar la competició en una ciutat europea, però la realitat és que hi ha molts països que encara tenen diferents reglamentacions respecte als viatges, quarantenes, la possibilitat d'entrenament dels equips professionals."

Bertomeu ha deixat clar que han prioritzat la salut dels jugadors i el fet de mantenir l'esperit de justícia de la competició, ja que tots els equips no podrien arribar en les mateixes condicions de preparació.

"Això suposaria un alt risc de lesions de jugadors, com també una situació desigual perquè tots els equips puguin arribar preparats en les mateixes condicions. Aniria contra la integritat de justícia de la competició, i com que la salut dels jugadors és el més important, hem decidit cancel·lar la competició i començar a preparar la temporada que ve."

Per la seva banda, el mànager esportiu del Barça, Nacho Rodríguez, ha assegurat en declaracions als mitjans oficials que la intenció del club blaugrana era la de poder acabar la competició al juliol.

"La intenció del Barcelona era jugar i acabar la temporada al mes de juliol, és per això que portem dues setmanes entrenant-nos i preparant el final de la Lliga regular."

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut