Laporta, amb Mateu Alemany i Eduard Romeu

Amb Messi rumb a Miami, el Barça activa altres opcions

Un cop l'argentí ha anunciat el seu futur, el club blaugrana ja s'ha posat en marxa per completar diverses operacions pendents
Redacció Esport3 Actualitzat

La decisió de Messi, com a mínim, no s'ha fet esperar gaire. No veia prou garanties en la proposta del Barça i ha tirat pel dret. Continuarà la seva trajectòria esportiva a l'MLS, com a nou futbolista de l'Inter Miami. El Barça havia dissenyat un pla per encabir-lo dins de la plantilla i la Lliga, fins i tot, l'havia beneït, però Messi s'ha estimat més una nova aventura als Estats Units.

Després de l'anunci de Messi, la direcció esportiva del Barça ja s'ha posat mans a l'obra per redissenyar la planificació del curs 23-24. Xavi s'havia fet il·lusions amb l'argentí i el club tenia coll avall que, més tard o més d'hora, estaria en disposició d'encabir-lo dins de les limitacions de fair play. Abans, per descomptat, havia de tancar més d'un traspàs.

 

La Lliga, a començaments de setmana, va donar el vistiplau al pla de tresoreria presentat pel Barça. Amb els càlculs previstos pel club, hi havia prou marge per entomar la incorporació de Messi i per inscriure Gavi i Araujo. Quedarien pendents, però, els casos de Marcos Alonso i Sergi Roberto, o fins i tot el d'Íñigo MartínezL'ex de l'Athletic ja ho té emparaulat amb el Barça. Falta fer els moviments necessaris perquè hi tingui cabuda.

La recerca del nou Busquets

Descartat Messi, Mateu Alemany sap que disposa ara de més llibertat per completar altres operacions pendents. No és cap secret que la prioritat de l'entrenador és la d'un mig centre que pugui cobrir l'adeu de Sergio Busquets. Això sí, el director de futbol també és conscient de les restriccions que els ha imposat la Lliga, amb la fórmula del 40 per cent.

 

El pla de tresoreria, de fet, preveu ingressos pel traspàs de futbolistes. I aquest serà el primer pas. Es treballa, d'una banda, en la sortida d'Umtiti, Lenglet o Dest, que tornaran a Barcelona després de les seves cessions i que no entren en els plans de Xavi. Però també hi haurà alguna venda sonada. Els noms d'Ansu Fati, Ferran Torres o Frank Kessie són a l'aparador i podrien donar un respir a la direcció esportiva del Barça.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut