Pluja de peixos a l'Iran. Veritat o mentida?

Néstor Gómez
TEMA:
Meteorologia

La pluja de peixos, granotes o de petits animalons és sorprenent, curiosa i ben inusual. Durant les últimes hores aquest vídeo de pluja de peixos a l'Iran ha corregut amb força per totes les xarxes socials.

 

Però què hi ha del cert? És possible que ploguin peixos?

Sí, és possible. Però en el cas d'aquest vídeo les autoritats encara no n'han verificat l'autenticitat, si bé les aigües molt més càlides del que sol ser normal per aquestes dates, la calor extrema i l'aparició de fenòmens severs podrien donar peu a la seva veracitat. Només poden ploure peixos si a prop s'ha format una mànega sobre el mar o hi ha hagut un tornado sobre una piscifactoria, amb prou energia per aixecar la part més superficial de l'aigua i xuclar els peixos per l'embut de la mànega. Aquests peixos duraran poca estona a l'aire i seran desplaçats alguns centenars de metres del lloc d'origen.

En aquest cas, la pluja de peixos es va produir a la ciutat iraniana de Yasuj, situada a més de 100 km de mar del golf Pèrsic, de manera que l'opció de la mànega queda descartada. És altament probable que fos un tornado que passés per sobre d'una piscifactoria i d'aquí vindria l'origen de la pluja de peixos. Yasuj acull un gran nombre de granges de peixos, amb una producció de 20.000 tones anuals. A més, des de principis d'abril la ciutat ha estat afectada per fortes pluges i tempestes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut