L'Irma pot deixar fins a 500 mm al sud de Florida

L'huracà Irma ha recuperat la categoria 4 en una escala de 5 abans de fer el seu pas final cap a Florida
Alberto Alcántara Actualitzat

L'Irma s'enfila cap a Florida en el que serà l'últim pas d'un llarg i tràgic recorregut: l'huracà ha deixat més de 20 morts i danys materials incalculables. A Florida s'han evacuat 6 milions de persones.

Després de tocar terra com a huracà de categoria 5 a Cuba, l'Irma va baixar a categoria 3, però en enfilar-se cap a Florida ha tornat a reforçar-se a categoria 4. En l'últim butlletí del Servei Meteorològic Nacional (NWS), del matí de diumenge, l'Irma portava vents sostinguts de fins a 210 km/h i es movia cap al nord a uns 9 km/h.

 

L'ull de l'huracà encara trigarà unes hores a tocar terra a Florida, però les bandes de pluja i les ventades ja han començat a arribar.

 

Aquesta és la trajectòria prevista. Es preveu que l'Irma aterrarà com a gran huracà per l'oest de Florida, per degradar-se al llarg de dilluns a huracà més feble o tempesta tropical.

Però l'Irma avança molt lentament i tindrà temps de deixar pluges fortes. Aquest és el mapa de precipitació previst per a les pròximes 120 hores. L'extrem sud de la península pot rebre entre 380 i 500 mm de pluja.

A banda de la pluja, hi ha risc d'inundació associada a la maror ciclònica, amb un augment del nivell del mar d'entre 3 i 4 metres i mig, en el pitjor dels casos. Per completar el panorama de fenòmens extrems, també hi ha risc de formació de tornados associats a l'huracà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut