L'huracà Irma avança per la costa cubana abans de dirigir-se a Florida

L'huracà Irma avança per la costa cubana abans de dirigir-se a Florida

L'huracà Irma ha tornat a guanyar categoria de manera transitòria, i ha tocat terra a Cuba amb categoria 5. S'han registrat onades de 5 a 7 metres. El següent pas serà cap a Florida.

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà Irma s'ha reforçat de manera transitòria, ha recuperat la categoria 5, la màxima de l'escala de Saffir-Simpson, i ha tocat terra a Cuba. Segons els mitjans de comunicació local, l'Irma ha estat el primer huracà de màxima categoria a tocar terra des del 1952.

L'aterratge ha tornat a afeblir l'Irma, que al migdia ja havia tornat a ser de categoria 4. Tot i això, és un gran huracà i seguia avançant per la costa cubana. Les zones més afectades són Camagüey i Ciego de Ávila.

L'Institut Meteorològic de la República de Cuba preveu onades de fins a 7 i 9 metres en alguns indrets de la costa, a banda dels vents huracanats i les pluges intenses que ja s'estan produint.

En el seu recorregut previ, l'huracà ha deixat més de 20 morts i ha provocat danys materials gravíssims en illes com Barbuda i Saint-Martin. Cuba, les illes Bahames i la península de Florida seran els indrets afectats durant les pròximes hores.

Segons l'últim avís del Centre Nacional d'Huracans, el migdia de dissabte l'Irma portava vents sostinguts de 250 km/h i avançava cap a l'oest - nord-oest a uns 19 km/h, amb una pressió central de 930 hPa. Si evoluciona com està previst, l'huracà es mourà seguint la costa cubana. Després girarà i es dirigirà cap a Florida. El nou recorregut previst fa passar l'ull de l'Irma per l'oest de la península de Florida.

És probable que l'Irma arribi com a huracà de gran categoria, 4 o 5, a Florida. En 5 dies es preveuen acumulacions de pluja d'entre 250 i 380 mm en zones de l'oest de les Bahames, l'est de Cuba i Florida, tot i que també hi haurà registres puntuals superiors.

2 huracans més

L'Irma és l'huracà més potent, però no pas l'únic en actiu a la zona. Un segon huracà, Katia, ha tocat terra a la costa mexicana amb vents sostinguts de 120 km/h. Per últim, el José, de categoria 4, passarà a prop de les Antilles i es desviarà cap al nord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut