Els rius i rieres canvien d'aspecte sobtadament i posen en alerta la part baixa del Llobregat

Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

El riu Llobregat a Puig-reig, Josep Maria Picas

La imatge de l'aiguabarreig del riu Llobregat, que baixa força ple més avall de Puig-reig, recollint aigua d'un color diferent que baixa per la riera de Sala o el torrent de la Granja, és el testimoni del canvi sobtat en els rius i rieres del país que s'està produint en les últimes hores de pluges abundants i continuades.

Les dades en temps real de l'estat de rius i embassaments, clicant en aquesta imatge

El cabal del Llobregat a Sant Vicenç dels Horts ha augmentat sobtadament aquesta tarda de dilluns fins a superar els 800 metres cúbics per segon, i ha obligat a posar en alerta aquesta part baixa del riu.

Així baixava la riera de Can Cabassa a Sant Cugat.

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla l'inuncat, per l'estat de diversos cursos fluvials.

A l'Alt Empordà, el riu Arnera a Maçanet de Cabrenys també baixa amb força aigua cap a l'embassament de Darnius-Boadella, que a les 19 hores de dilluns estava a l'11,7% però ja començava a pujar amb l'arribada de l'aigua de l'Arnera i la Muga.

Així estava també la resclosa al naixement del Gaià, prop de santa Coloma de Queralt, amb un augment sobtat del cabal després de les pluges en una de les zones de Catalunya on també hi ha molta falta d'aigua.

El riu Besòs també ha augmentat molt de cabal amb les aportacions dels seus afluents. Aquesta era la situació de la riera de Vallfornès, que aboca les seves aigües al riu Mogent, i aquest aporta tota aquesta aigua al riu Besòs.

Arran d'aquest episodi de pluges els Bombers de la Generalitat han atès uns 350 avisos entre les 20.00 de diumenge i les 20.00 d'aquest dilluns. La majoria s'han concentrat aquest dilluns a la tarda a les regions metropolitanes nord i sud, amb 244 avisos en només dues hores.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut