Pont Vell de Sant Joan de les Abadesses

El temps del pont de la Puríssima, dia a dia

Et donem les claus del temps en un dels ponts més llargs de l'any
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Us oferim el temps que tindrem durant els pròxims dies, tant si marxeu tot el pont fora, com si feu alguna escapada d'un dia o simplement us quedeu a casa.

Pont del Petroli, Badalona (Eva Gimeno)

Després d'un novembre que ha estat qualificat del més fred dels últims 10 anys i de les pertorbacions que han estat dies i setmanes gravitant a l'entorn de les Balears, ha arribat el desembre, amb temps més estable i gairebé el mateix fred.

A grans trets, s'espera un pont de la Puríssima amb temperatures inferiors a les normals, amb només dos dies amb temperatures menys fredes (aquest dissabte i dilluns). Tindrem dies de vent i una mica de neu.
 

El dia a dia del pont de la Puríssima a Catalunya

 

  • Diumenge: Nova entrada de vent del nord-oest, amb ventades de mestral a la meitat sud de la costa catalana i Terres de l'Ebre, i amb tramuntanada a l'Empordà. Nevarà a tot el Pirineu, sobretot l'occidental, on pot agafar a qualsevol cota. La Vall d'Aran i la meitat nord del Pallars Sobirà seran les zones on més nevarà, tot i que la neu també saltarà al vessant sud. També esperem alguns ruixats dispersos a altres punts. Notable descens de les temperatures diürnes.
Pont de l'Estat, Tortosa (Cristóbal Ramos)
  • Dilluns: Persistirà la nevada al Pirineu, preferentment al vessant nord i durant el matí. A la tarda anirà parant, mentre la cota anirà pujant cap als 1.600 metres. A la resta del país lluirà el sol, amb ventades a la meitat sud del país i a l'Empordà, sobretot durant el matí. Les temperatures diürnes pujaran de forma clara.
  • Dimarts: la previsió ha canviat una mica per a aquest dia. Es preveu l'arribada d'un front càlid, que portaria pluja a la tarda per l'oest de Catalunya. El vent girarà al sud-oest, i serà més moderat al nord de la costa central i sud de la Costa Brava. Les temperatures mínimes pujaran, i les màximes també, en el cas del litoral i prelitoral.
Pont lo Passador de Deltebre a Sant Jaume d'Enveja (Gisela Daura)
  • Dimecres: L'arribada d'una nova pertorbació, amb un solc d'aire fred, afavorirà ruixats, que arribarien entre el migdia i la tarda per la meitat oest i que acabarien per les comarques del nord-est al final del dia. Les temperatures cauran de nou.
Pont de Besalú (Jordi Fontanet)

I a Europa....

Abrigueu-vos molt si viatgeu cap al centre d'Europa: s'espera fred de cru hivern durant el cap de setmana, amb nevades a Alemanya, Suïssa i Àustria i pluges a França. També plourà amb abundància a Grècia i l'oest de Turquia. De dilluns a dimecres, temps menys fred, però amb pluja a tota la façana atlàntica i el centre del continent. Durant aquests dies també continuarà molt activa una pertorbació al Mediterrani oriental.

Podeu consultar els mapes del temps, de Catalunya i Europa, en aquest enllaç del portal del temps.

ARXIVAT A:
Meteorologia
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut