Divendres, retorna el sol però sense abandonar del tot els ruixats i la neu

L'estabilitat guanya terreny però no serà total ni arreu del país
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Adeu a la pertorbació que durant els darrers dies ens ha deixat pluges, ruixats, tempestes, calamarsades, ventades i mala mar. La pertorbació s'ha retirat cap a Itàlia, però això no voldrà dir temps estable del tot a casa nostra. Encara serem sota la llengua d'una massa d'aire freda a les capes mitjanes de l'atmosfera, que afavorirà alguns ruixats. Bufaran vents de mestral i tramuntana, amb alguns cops forts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per onatge.

Cel blau després de la nevada al Pedraforca (Jaume Calsina)

Una mica de tot

El vent del nord acumularà els núvols al vessant nord del Pirineu amb nevades a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà, a cotes de 800 metres. Durant el matí també hi haurà núvols baixos, boires i cel cobert a tota la depressió central, des del pla de Lleida i interior de les Terres de l'Ebre fins a Osona. Uns núvols baixos que es trencaran i desapareixeran durant el matí en general. Alguns d'aquests núvols seran persistents en punts de l'oest. Si és així, l'ambient en aquests indrets serà gèlid tot el dia. Durant el matí també nevarà feblement al massís del Port.

A la tarda, una nova línia de núvols alts i mitjans travessarà el país. A més a més, creixeran ruixats a l'entorn de la Garrotxa, el Ripollès, la Selva, el Gironès i al Vallès, la majoria febles. A la Vall d'Aran, nevarà a estones.

Ambient fred

Tot i la presència del sol, tindrem un sol d'hivern, d'aquells que poc escalfa. Al migdia, les temperatures seran semblants a les de dijous, amb unes màximes que amb prou feines tocaran els 15 ºC. En el visor MeteodadesTV3 podeu consultar els valors actuals i extrems de la temperatura.

I dissabte...

Tindrem un dissabte de cel variable i ambient molt ventós. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per aquest motiu. Nevarà amb persistència a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà. No es descarta que apareguin alguns ruixats puntuals al nord-est del país durant la tarda.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut