Dia plenament estival, amb sol i calor

Tornem a tenir dies de calor, dies per gaudir de l'aire lliure allà on sigueu
Néstor Gómez
TEMA:
Meteorologia

Arriben dies d'estabilitat en què el paraigua quedarà desat i ben desat gairebé arreu. Divendres serà un dia d'atmosfera estable i sense aire fred a sobre, amb domini del sol a gran part del país.

Dia de platja a Ocata (Mariona Rifà)

Sol

Durant tot el dia lluirà el sol gairebé arreu del país. A l'inici de la jornada hem vist alguns núvols baixos dispersos en punts de la meitat est, sobretot cap a l'Alt Empordà, i al nord de la Vall d'Aran. A partir del migdia, han començat a desenvolupar-se núvols d'evolució sobre les muntanyes del Pirineu i del prelitoral.

En tot cas, l'estabilitat gairebé total de l'atmosfera no permetrà un desenvolupament excessiu dels núvols i els deixarà en núvols d'aquells anomenats "de bon temps", que creixen amb la calor del migdia, però no aniran a més. Potser cap al Ripollès o la Garrotxa les nuvolades agafaran més embranzida, però no haurien de deixar pluja. Un cop el sol perdi energia, amb l'arribada del vespre, els núvols es desfaran i acabaran desapareixent.

Un pas més cap amunt de la calor

Sense aire fred a sobre, sense núvols que tapin el cel, les temperatures pujaran amb molta rapidesa. A gran part de l'interior del país se superaran els 30 ºC i els valors més càlids podran tocar els 33 ºC al Pla de Lleida i a l'Interior de les Terres de l'Ebre.

I el cap de setmana...

Serem davant d'un cap de setmana de sol i de calor, però no es repetirà la calorada dels darrers dies de la primavera. Sí que s'esperen alguns ruixats al Pirineu occidental.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut