Tarda amb ambient suau i pluges localment intenses

Alberto Alcántara Actualitzat

La gran pertorbació atlàntica, batejada com a Félix, governarà el temps del cap de setmana amb dos factors principals: els vents del sud-oest i el pas de línies de núvols. La primera arribarà a la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent i el d'intensitat de pluja.

Núvols en augment

Al matí hem destacat la presència de grans clarianes transitòries, però també amb núvols residuals i amb alguns bancs de boira costanera al llarg del litoral, que han tapat intermitentment el cel a primera hora.

De cara a la tarda, els núvols aniran en augment per l'oest de manera més clara, i els ruixats s'estendran a les comarques de Lleida i Tarragona, i després per la Catalunya Central i l'interior de Girona. Localment tindrem xàfecs abundants, amb algunes tempestes i algunes calamarsada. La cota de neu baixarà fins als 1.800 metres al final del dia, amb possibles ruixats puntuals de neu a cotes més baixes. La barrera del prelitoral aturarà la pluja abans d'arribar a la costa Central i la Costa Brava. En tot cas, cap aquest sector arribarà algun ruixat més minso.  

Temperatures suaus

El vent càlid condicionarà les temperatures. La ventada matinal es notarà als cims del Pirineu i al nord de la Costa Brava, mentre que a la tarda també hi haurà cops moderats en punts d'interior de Girona i al prelitoral. La temperatura matinal ha estat força més alta en general, sobretot a Girona. La màxima també pot pujar un pèl més, després de la clara pujada de divendres, a les comarques de la costa i el prelitoral, i especialment al nord-est. Els valors primaverals continuaran escampats per una gran part del territori, amb valors per sobre dels 20 ºC i extrems de 24-25º C.

I diumenge...

Serà un dia amb més protagonisme per al vent, alguns ruixats i temperatures en descens a l'interior de Catalunya. També hi haurà alguns ruixats. La cota de neu anirà baixant des dels 1.800 metres fins als 1.200 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut