Darrer tram de setmana amb calor i ruixats de tarda

Prepareu-vos per viure dies clàssics d'estiu, amb calor intensa al migdia i ruixats amb alguna tamborinada a la tarda, sobretot dissabte
Alberto Alcántara Actualitzat

La calor de divendres apuntarà maneres, amb màximes lleugerament superiors als 30 ºC. Tot i la tranquil·litat que impera a Catalunya, encara no tenim l'atmosfera 100% estable i aquest fet permet el creixement de grans núvols a les tardes.

Més sol que ruixats

El temps ha estat assolellat durant el matí a gran part del país, però hem vist arribar bandes de núvols prims que han enteranyinat o enterbolit el cel a estones. Compte si decidiu anar a la platja perquè, malgrat aquest tipus de núvol, la radiació solar els travessa igualment i pot cremar la pell. A primera hora també hem tingut alguns núvols baixos a la Costa Daurada i la costa Brava.

A partir del migdia, els núvols creixeran amb rapidesa al Pirineu, Prepirineu i a les muntanyes del prelitoral. Els ruixats més importants descarregaran al Pirineu. Puntualment també poden caure alguns xàfecs fora d'aquesta zona, sobretot cap al nord-est.

Màximes de més de 30 ºC

La calor farà un pas més. Ja de bon matí veurem que la temperatura apunta maneres. Les mínimes han pujat un parell de graus cap a ponent i el sud i han baixat una mica al nord-est. La calor al migdia serà viva, amb valors que superaran els 30 ºC cap a ponent, punts de les Terres de l'Ebre o la Catalunya Central.

I el cap de setmana...

Dissabte arriba una línia d'inestabilitat que portarà més inestabilitat, amb ruixats i tempestes a bona part del país. Diumenge, els ruixats quedaran més concentrats al Pirineu. L'ambient serà càlid i la calor d'estiu arribarà la setmana que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut