"Si entra boira no tendré on anar", d'Antoni Vidal Ferrando, 63è Premi Carles Riba
"Si entra boira no tendré on anar", d'Antoni Vidal Ferrando, 63è Premi Carles Riba
63è Premi Carles Riba

Poesia excepcional: Antoni Vidal Ferrando, amb "Si entra boira no tendré on anar"

Autor prolífic de poesia i de narrativa, Antoni Vidal Ferrando toca el cel poètic amb aquest poemari que, a partir de la idea de la boira, reflexiona sobre fer-se gran, la vellesa i com el món té poc a veure amb el que s'havia imaginat.

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "Si entra boira no tendré on anar"
  • Autor: Antoni Vidal Ferrando
  • Editorial: Proa Edicions
  • Gènere: Poesia
  • Col·lecció: OSSA MENOR
  • Nombre de pàgines: 112

 

TO: L'autor s'ha interrogat o interpel·lat poèticament, dialogant. I, en fer-ho, mitjançant la l'art de la paraula, de la música del pensament que és la poesia, l'art poètica, ha pogut veure més enllà de la boira.

ARGUMENT: "Si entra boira no tendré on anar" és un diàleg entre passat, present i futur construït a partir de tot allò que ha anat en contra dels ideals, dels somnis i dels amors de la vida de l'autor. També és l'expressió de la seva fidelitat a aquests somnis, ideals i amors. Cada poema és la conseqüència de deixar fluir les músiques i els gemecs de l'esperit. El títol vol expressar el sentiment d'indefensió nascut del fet d'haver anat envellint sense haver vist que es complissin les il·lusions de viure en un món millor i en una terra menys desnaturalitzada i més lliure.

 

SOBRE L'AUTOR: Antoni Vidal Ferrando (Santanyí, 1945) és poeta i narrador. A partir d'uns plantejaments arrelats en la seva identitat illenca, ha anat construint un discurs sobre l'ésser humà contemporani. És autor dels llibres de poemes "El brell dels jorns" (1986), "Racó de n'Aulet" (1986), "A l'alba lila dels alocs" (1988), "Els colors i el zodíac" (1990), "Cartes a Lady Hamilton" (1990), "Calvari" (1992), "Bandera blanca" (1994), "El batec de les pedres" (1996), "Cap de cantó" (2004), "Gebre als vidres" (2012) i "Aigües desprotegides" (2018). El 2008 es publicà "Allà on crema l'herba", que reuneix la seva trajectòria poètica anterior a la data de publicació. Ha guanyat els premis Ausiàs March, Ciutat de Palma, Jocs Florals de Barcelona i Josep M. Llompart - Cavall Verd de la Crítica, entre d'altres.

Com a narrador, Antoni Vidal Ferrando ha publicat les novel·les "Les llunes i els calàpets" (1994), "La mà del jardiner" (1994), premi Sant Joan, 1999, i "L'illa dels dòlmens" (2007), Premi de la crítica Serra d'Or, 2008. El 2015 aquesta trilogia va aparèixer unificada en un sol volum, "Cicle d'Almandaia". Amb el dietari "Amors i laberints" (2010), va guanyar el Premi Faula MMX de la crítica. El 2013 es publicà el seu llibre de relats "Els miralls negres" i el 2016 i el 2020 varen aparèixer dues novel·les breus: "La ciutat de ningú" i "Quan el cel embogeix". Antoni Vidal Ferrando té obra traduïda al castellà, a l'italià i a l'alemany. També figura en antologies traduïdes al gallec, al francès, al romanès, al rus, al neerlandès, a l'hindi i a l'anglès. El 1917 l' Ajuntament de Santanyí va crear el Premi Antoni Vidal Ferrando de narrativa.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut