"D'una sola branca", Susanna Rafart, Miquel Paiol de poesia
"D'una sola branca", Susanna Rafart, Miquel Paiol de poesia
Miquel Palol de poesia

L'emoció poètica de Susanna Rafart es fa natura a "D'una sola branca"

L'obra de Susanna Rafart va guiada per un jo que parla a través d'un seguit d'imatges. L'autora està convençuda que les paraules tenen arrels i capçades, i utilitza la força simbòlica de la vegetació per empeltar natura i emocions

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "D'una sola branca"
  • Autora: Susanna Rafart    
  • Editorial: Edicions Proa    
  • Gènere: Poesia
  • Col·lecció: Ossa Menor
  • Nombre pàgines: 72

 

TO:  Es caracteritza per la intensitat del pensament i de les imatges i per la qualitat formal del vers i el poema.

ARGUMENT: El poemari presenta el recorregut metafòric d'un caminant a través d'una natura boscosa i freda, presidida per la mort i pels records. Cada capítol és un relat fragmentari orientat a la reconstrucció d'un estat d'ànim.

SOBRE L'AUTORA: Susanna Rafart i Corominas, nascuda a Ripoll el 1962, viu i treballa a Barcelona. Llicenciada en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana per la UAB ha exercit com a catedràtica de Secundària. Després d'una llarga etapa a la revista Leer, ha publicat més de 200 articles articles al diari Avui, a més de col·laborar a la Revista de Girona, a Catalunya Cultura i Catalunya Ràdio en programes de divulgació cultural. Forma part de coneguts jurats literaris de Catalunya.

Com a poeta ha publicat els llibres "Olis sobre paper" (1996, Premi Senyoriu d'Ausiàs March), "Reflexió de la llum" (1999, Premi Joan Teixidor d'Olot), "Jardins d'amor advers" (2000, Premi Joan Alcover de Palma de Mallorca), "Pou de glaç" (2002, Premi Carles Riba), "Retrat en blanc" (2004), "Molino en llamas" (2005) i "Baies" (2005, Premi Cavall Verd). Les seves obres han estat traduïdes fins a sis llengües. En narrativa té publicats set llibres, amb "La inundació" (2003) va obtenir el Premi de la Crítica Serra d'Or 2004 i amb la biografia "Gaspara i jo" al 2011, va ser guardonada amb el Premi Rovira i Virgili.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut