Una instantània de la presentació de la plataforma HBO Max
Una instantània de la presentació de la plataforma HBO Max
Travelling

HBO Max aterra a Catalunya sense el català entre les opcions d'àudio

La Plataforma per la Llengua calcula que s'hi ofereixen més de 400 títols que disposen de versió doblada o subtitulada en català, però de moment no estaran disponibles

Enllaç a altres textos de l'autor

Marc Garriga

Redactor d'informatius especialitzat en cinema i sèries

@marga_riga
Actualitzat
TEMA:
Cinema

Fins ara, HBO només disposava de dues pistes d'àudio i aquesta era l'excusa per no incloure el català com a opció seleccionable. Un estudi de la Plataforma per la Llengua establia que l'únic contingut en català que s'hi podia trobar era la sèrie "Vitals", rodada originalment en aquesta llengua.

La nova plataforma HBO Max arriba amb moltes més opcions d'àudio, de manera que WarnerMedia, els seus propietaris, ja no poden adduir raons tècniques per no incloure'l. Des d'HBO asseguren a Catalunya Ràdio que ho estan estudiant arran de la reclamació emesa des de la Plataforma per la Llengua i confirmen que HBO Max aterra a Espanya sense aquesta opció i que encara no hi ha cap data prevista per incorporar-la.

L'oferta d'HBO Max

HBO Max manté el preu que tenia HBO Espanya, però fa una oferta de llançament al 50% fins al 30 de novembre. Una oferta que, diuen, és per a tota la vida. A més, milloren la interfície d'accés als continguts i la seva app, que havien estat molt criticades. Per cert, cap de les dues en català.

 

La nova plataforma juga amb la qualitat com a esquer per mantenir els subscriptors d'HBO i atraure'n encara més. Per exemple, 5 dels 10 primers llocs de la llista de la BBC de les 100 millors sèries del segle XXI els ocupen produccions que són al seu catàleg: "The wire", "Joc de trons", "Podría destruirte", "The leftovers" o "Succession".

A això, caldrà sumar en els pròxims mesos la preqüela de "Joc de trons", "La casa del dragón"; la seqüela de "Sexo en NY", "And just like that"; el reboot de "Gossip girl"; les pel·lícules de Warner, que des del 2022 estaran disponibles tan sols 45 dies després de l'estrena en cinemes; i el catàleg de DC Comics i Cartoon Network.

Abril Zamora, en una imatge de 'Todo lo otro', la sèrie creada per ella mateixa per a HBO Max
Abril Zamora, en una imatge de "Todo lo otro", la sèrie creada per ella mateixa per a HBO Max

Produccions espanyoles

HBO Max té la intenció, com ja fan altres plataformes, de crear contingut local allà on comencen a emetre. Així, entre d'altres, han anunciat "Todo lo otro", de l'actriu Abril Zamora; "Venga Juan", la tercera temporada de les desventures del polític Juan Carrasco, interpretat per Javier Cámara; "Sin novedad", una comèdia policial amb Arturo Valls i Carlos Areces; "García!", una ambiciosa sèrie d'acció basada en el còmic del mateix nom; i "Pobre diablo", una ració d'animació per a adults de la mà dels "chanantes" Joaquín Reyes i Ernesto Sevilla.
 
Imatge de '¡García!', una de les noves sèries d'HBO Max
Imatge de "¡García!", una de les noves sèries d'HBO Max

 

ARXIVAT A:
Cinema Sèries Català
Anar al contingut