Tornen els Barcelona Dragons
Tornen els Barcelona Dragons
Tot costa

Tornen els Barcelona Dragons

Formaran part de la nova lliga europea de futbol americà, vinculada a la NFL, i jugaran els seus partits a Reus

Carles VilaActualitzat

Aquest dimecres fa 30 anys del primer partit dels Barcelona Dragons a l'NFL Europa, i per celebrar l'aniversari s'ha anunciat que els Dragons reapareixeran aquest estiu en la nova lliga europea de futbol americà (Europea League Football), que està vinculada a l'NFL. Els nous Barcelona Dragons jugaran els seus partits a Reus, després de l'acord de col·laboració entre els promotors de la franquícia i l'ajuntament de la capital del Baix Camp, que cedirà les instal·lacions de l'Estadi Municipal.

Inicialment l'equip es deia Gladiators tot esperant poder fer servir el nom de l'equip barceloní. Un dels responsables del nou projecte és Bart Iaccarino, antic tècnic dels Imperials de Reus. L'acord firmat és, de moment, només per a l'any que ve. A l'abril començaran els entrenaments i el juny del 2021 es jugarà el primer partit, contra els Stuttgart Skorpions.

Campions el 1997

Els primers Barcelona Dragons van competir a la World League of American Football i a l'NFL Europe entre 1991 i 2003. Els partits els jugaven a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i, després, al Miniestadi. En la seva primera temporada, els Dragons van arribar a jugar la World Bowl, la final de la competició, però la van perdre contra els London Monarchs. L'any 97 van repetir World Bowl i en aquella segona final van guanyar el títol amb Jack Bicknell, l'entrenador durant els dotze anys de vida dels primers Barcelona Dragons.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut