Ricard Torquemada rebent un raid de Luis Enrique en la transmissió del Mundial
Tot costa

Rècord d'espectadors al Twitch del Mundial de futbol a Catalunya Ràdio i TV3

El pic més alt, amb 17.387 espectadors, ha arribat amb el raid que ha fet el seleccionador espanyol al canal que aquests dies de Mundial lidera Ricard Torquemada

Actualitzat

Èxit sense precedents de l'únic canal de Twitch que segueix tots els partits del Mundial de futbol íntegrament en català. Aquest dimarts, passades les 9 del vespre, el Twitch d'Esports de TV3 i Catalunya Ràdio ha tret fum i ha superat tots els registres amb un pic màxim de 17.387 espectadors.

Aquest és el moment en què Luis Enrique ha fet un "raid" al canal i ha enviat gran part dels seus seguidors, una pràctica habitual en aquesta plataforma de vídeo: 

Des que va arrencar el nou Twitch d'Esports, el 17 de novembre, s'han superat els 62.000 espectadors únics, una xifra que consolida l'aposta per aquest entorn digital, tenint en compte la dificultat d'atraure audiència en català.  

Un referent de contingut esportiu en català a Twitch

Ricard Torquemada, presentador i director del Twitch del Mundial, ha volgut donar les gràcies a tots aquells espectadors que aposten per seguir els partits d'aquesta competició al canal d'Esports i ha posat en valor que es faci en català:

"El meu objectiu és que hi hagi més contingut en català. (...) La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va néixer per comunicar en català, i ara canviar de llengua en aquest canal per mantenir els seguidors no tindria sentit."

Luis Enrique, streamer

El dia 18 de novembre, Luis Enrique es va estrenar com a streamer i va tenir una audiència que va superar amb escreix els 150.000 espectadors en el seu primer directe a través de Twitch. El seleccionador va explicar que farà servir la plataforma per intentar respondre de "forma amena i tranquil·la" als aficionats de la selecció espanyola.

Les ganes del seleccionador de compartir aquesta estona digital amb Ricard Torquemada es remunta a fa uns dies, quan Luis Enrique ja va saludar i recomanar el contingut dels companys de Catalunya Ràdio.  

López Norman felicita Torquemada

Twitch és una xarxa social cada vegada més rellevant al món, també a Catalunya. L'espontaneïtat del directe atrau un nombre creixent de seguidors. Tot i que els canals de videojocs són en general els que acumulen més públic, hi ha espai per a continguts molt diversos.

A falta de dades oficials de la mateixa plataforma, un dels principals streamers en català, amb prop de 10.000 seguidors, el manresà Norman López, conegut a Twitch com a @lopeznorman44, ha reconegut que estava sorprès amb aquestes dades i felicitava l'equip pel rècord absolut d'espectadors en una emissió en català a la popular plataforma de vídeo en directe.

Quan pots seguir el Twitch del Mundial?

El Twitch d'Esports de TV3 i Catalunya Ràdio segueix tots els partits del Mundial, amb retransmissions de més de 7 hores de directe i continguts de qualitat. A l'inici de la fase grups, el canal feia directes de 12 hores, de 9.30 a 22.30. Els propers dies les transmissions seran de 15.30 a 22.30 hores, i d'una hora els dies de descans.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut