Salut vol convertir el Camp Nou en un centre de vacunació massiu
La decisió l'haurà de ratificar el guanyador a les eleccions del Barça
Salut vol convertir el Camp Nou en un centre de vacunació massiu
Tot costa

Salut vol convertir el Camp Nou en un centre de vacunació massiu

La decisió l'haurà de ratificar el guanyador a les eleccions del Barça

Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
El Camp Nou, centre de vacunació per a la Covid
El Camp Nou podria ser un espai de vacunació massiva

El programa "Onze", de TV3, ha revelat que el Departament de Salut de la Generalitat preveu demanar al futur president del Barça fer servir el Camp Nou com a gran centre de vacunació. L'estadi del FC Barcelona és, doncs, un dels grans espais que les autoritats sanitàries contemplen utilitzar quan es faci la vacunació massiva de la població.

El Camp Nou i el seu entorn ofereixen possibilitats d'espai i d'accès esglaonat, i s'hi podria instal·lar la infraestructura necessària per fer les vacunacions.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha confirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que ja han parlat amb el club blaugrana de manera extraoficial i que l'acollida de la proposta ha estat bona.

"Ens interessa tenir espais emblemàtics que facin un toc d'atenció a la ciutadania sobre la necessitat de vacunar-se. També s'ha pensat en la Sala Oval del MNAC i altres espais emblemàtics de les ciutats més grans a Catalunya."

La decisió final serà del guanyador de les eleccions. Joan Laporta, Víctor Font o Toni Freixa hauran de decidir si cedeixen les instal·lacions, tenint en compte que és improbable que s'hi puguin jugar partits amb públic fins que una bona part dels ciutadans no estiguin immunitzats contra el coronavirus.

Salut va presentar divendres l'estratègia nacional de vacunació i aquest dilluns arribaven noves dosis de la vacuna d'AstraZeneca, que s'aplicaran a col·lectius de treballadors essencials. Però encara no hi ha prou existències per encarar el tram més massiu de la vacunació.

El pla del govern preveu poder arribar a vacunar fins a 150.000 persones diàries quan sigui possible. Un primer tram es farà als centres d'atenció primària, però també en grans equipaments, com museus o universitats. Pendent del futur president del Barça, Salut també considera altres grans equipaments esportius per fer-los servir amb la mateixa finalitat.

ARXIVAT A:
Coronavirus

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut