El Barça seria menys competitiu sense Dembélé?
Dembélé en una imatge recent (Reuters)
Tot costa

El Barça seria menys competitiu sense Dembélé?

Xavi Hernández s'ha tornat a referir a Dembélé en la prèvia de la Copa: "O caixa o faixa. O renova, o se li busca una sortida"

Actualitzat

Com és el Dembélé futbolista, per què agrada?

Xavi va marcar Dembélé com un jugador important als seus esquemes, i és que el Barça perdria imprevisibilitat sense ell. En canvi, no perdria competitivitat, ja que la competitivitat va associada al rendiment, i aquí és on falla el jugador francès. Dembélé és el futbolista del Barça amb més talent creatiu des del punt de vista de la improvisació.

Penso que ell mateix quan comença una jugada no sap com l'acabarà ni sap per què la fa. Des del punt de vista del context col·lectiu, no interpreta gaire bé què ha de fer en cada moment, però és veritat que és un jugador que sorprèn el rival, l'equip i a ell mateix. Dembélé és una ànima lliure.
 

En la primera part contra el Madrid, Dembélé era l'únic jugador que podia trencar el guió en un Barça pla que no tenia profunditat; va ser un jugador que el Madrid no tenia controlat i aquest punt d'improvisació i de creativitat és el que el Barça no té en cap jugador de la part del davant.

El Barça seria menys competitiu sense Dembélé?
Dembélé en el clàssic de les semifinals de la Supercopa contra el Madrid (Reuters)

Dembélé crea avantatges del no-res, una altra cosa és que l'equip les pugui aprofitar. La sensació és que quan ell juga, l'equip s'hi arrepenja i quan no hi és l'equip ha de crear les situacions d'una altra manera. Tant el rival com el mateix Barça varien la seva manera de fer en funció de si Dembélé és o no al camp, i això en un equip és un regal perquè no s'ha d'amoïnar de res més.

Per contrapartida, Dembélé és un jugador que insinua, però li costa acabar les jugades, li costa trobar la millor solució i encert a la part final. Moltes rematades desviades, però moltes possibilitats de xut, sovint, perquè se les crea ell mateix.
 

L'encaix futbolístic de Dembélé al Barça

Dembélé té un gran talent pel que fa a la improvisació, però passen els anys i no aconsegueix convertir el talent en realitat, en resultats. L'equip podria ser competitiu també sense Dembélé.

En algun escenari faltaria el Dembélé que desequilibra, que malauradament no ha entès les desmarcades a l'espai; a ell li agrada rebre al peu i començar. Dembélé no ha entès la idea col·lectiva que pot rebre a l'espai i desmarcar-se; amb la velocitat que té, s'ompliria de possibilitats.

Sense Dembélé hi haurà un Barça menys possibilista en l'un contra un, però si són més intel·ligents i més capaços d'integrar el joc podran rebre pilotes a l'espai, podran alternar amplitud i profunditat. No tindran tanta llum, ni impressionaran en els gestos individuals, però l'equip serà més coral, estarà tot més repartit.

Qui pot fer oblidar Dembélé dins de l'actual Barça?

El Barça sense Dembélé podria jugar amb Ferran Torres i Ansu a les bandes, tot i que cal veure què vol Xavi d'Ansu i de Torres, si se'ls imagina de 9, si els vol fer jugar a les bandes...

Penso que Abde també tindrà cabuda en aquest Barça sense Dembélé: com més perfils d'extrem tinguis, millor; Abde va més a l'espai i té més canvi de ritme i dríbling que Dembélé, però Abde és una alternativa, en canvi Ferran Torres i Ansu són més titulars, davanters més complets que poden oferir altres coses.
 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut