foto barto de l'informe I3 Ventures
foto barto de l'informe I3 Ventures
Tot costa

Diversos treballadors del Barça van sospitar dels contractes sobre seguiment de les xarxes socials

"Això no és aigua clara"

Actualitzat

Catalunya Ràdio ha tingut accés al sumari de l'anomenat cas Barçagate, una documentació formada per 1.900 pàgines i on es detalla el mecanisme que va permetre la contractació d'empreses que feien seguiment de les xarxes socials, burlant els sistemes de control intern del club. D'entre tota la paperassa, crida l'atenció un correu electrònic que l'aleshores responsable de l'oficina del Barça a Hong Kong, Xavi Asensi, va enviar al director general del club, Òscar Grau, una de les persones detingudes en l'operació dels Mossos de dilluns passat.

En aquest correu electrònic, Asensi explica a Grau que no es vol fer responsable d'un pagament de gairebé 230.000 euros.

"Jo no puc ni em faré responsable d'un pagament a unes empreses en paratges remots que no sé què fan, ni qui són, ni per què s'han contractat."

Asensi expressa la seva preocupació a Grau de forma clara:

"Òscar, com més penso i llegeixo el que aquestes empreses fan, més clar tinc que això no és aigua clara."

Xavi Asensi demana que se li retiri tota responsabilitat legal al respecte de dos contractes que ja havia signat.

"Va ser un error meu no haver-los llegit, però cada dia que passa tinc més clar que si els hagués llegit no els hauria firmat."

De fet, Asensi es va negar a firmar un tercer contracte que se li va demanar.

 
 
 

 

Burlaven el control del club amb diferents pràctiques

L'oficina del Barça a Hong Kong era un dels departaments del club a qui s'havia assignat contractes amb les empreses del grup Nicestream, contractades per Jaume Masferrer, mà dreta de l'aleshores president del Barça, Josep Maria Bartomeu. Segons va avançar en el seu moment la Cadena SER i ara confirma el sumari del cas, Masferrer, autoritzat per Bartomeu, va fer diferents contractes de quantitats inferiors a 200.000 euros amb les empreses de Nicestream per obtenir serveis de monitoratge de xarxes socials. Com que no arribaven a aquesta quantitat, aquests contractes no havien de passar els controls interns del club. Una altra de les pràctiques realitzades era repartir els contractes en diferents departaments del club per burlar els sistemes de control intern. Els responsables d'altres departaments com el de Marca Barça o La Masia també van expressar la seva estranyesa i incomoditat amb uns contractes per uns serveis que ells no havien demanat. En total, segons les investigacions, el Barça es va gastar 2.315.000 euros en aquestes empreses.

Bartomeu frena la investigació interna del Barça sobre l'afer

Quan el cas va saltar als mitjans de comunicació, la responsable del departament de Compliance (control intern i transparència) del Barça, Noelia Romero, va iniciar una investigació interna que va ser frenada per Josep Maria Bartomeu, argumentant que ja hi havia una auditoria en marxa. Poc després, Romero va ser acomiadada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut