Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Episodi 15: Només dubtes

Actualitzat

Tots els episodis

De la trobada amb el sergent Yanes, Carles Porta només en treu dubtes. Havent dinat, torna a pujar cap a Alins perquè l'endemà els espera Palanca.

Passant per Sort, fa una parada per veure si troba el Batallé, el contrabandista que va portar el Mont i la Marli des de Tor fins a la Seu pels volts del dia del crim. És l'home que té tothom atemorit.

Per trobar en Batallé, Carles Porta contacta amb el Patilles. És un paio molt conegut a la comarca, perquè sempre està enredat en un embolic o altre. Va ser un dels promotors de les caravanes de dones que havien d'aparellar-se amb els concos del Pallars. Els seus embolics no sempre acaben bé, i més d'una vegada ha desaparegut temporades llargues, algunes a Tor.

Li diuen el Patilles perquè té les patilles tan llargues que gairebé li fan de barba, a l'estil dels vells mariners irlandesos. Carles Porta el troba apilant ferralla en una parcel·la de terra on guarda tot de trastos vells que li han regalat o que ha comprat per quatre duros.

El Patilles explica al periodista que era a Tor l'estiu de 1980, quan van matar "els dos nois que ajudaven Palanca". Ell feia de paleta per a una altra de les cases del poble. Carles Porta no es pot treure del cap la frase que li va dir el Patilles: "Allí es respirava sang".

A la nit, al bar de la gasolinera de Rialp, Carles Porta es retroba amb el Patilles, aquest cop acompanyat del Batallé. L'home es gira lentament i mira Carles Porta de dalt a baix amb un menyspreu difícil d'engolir. Aguanta un got de carajillo ple de conyac. Se'l beu d'un glop sense dir res.

Carles Porta no sap pas què fer. Intueix que aquell home amb els cabells fets un fàstic li pot donar informació valuosa. Caldrà mà esquerra per evitar acabar amb un ull de vellut.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut