Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Episodi 10: Un sopar ple de fum

Actualitzat

Tots els episodis

Els tres reporters es trobem al bar Mundial per recollir testimonis. El Josep Mont porta la veu cantant del sopar. La Marli Pinto és el seu eco, però un eco que no repeteix el mateix, sinó que col·loca afegitons a les frases del Mont en un castellà-català-brasiler molt curiós. Els altres dos paios no obren la boca en tot el sopar.

Tot just havien empassat el primer glop de vi, que la sala del local ja era plena de fum. Carles Porta, Pol Izquierdo i Pepe Domènech es pregunten si té sentit gravar aquells personatges, que cada cop estan més borratxos. 

El Pepe ja fa estona que filma sense posar l'ull al visor de la càmera. Així es pot estar dret i observar tota l'escena. Mira en Carles Porta com dient: "Encara en sortirem escaldats d'aquí".

L'Antonio Gil José va denunciar el Mont i la Marli el dia 9 d'octubre i, segons van reconèixer tots tres davant del jutge, el dia 8 havien discutit i havien arribat a les mans perquè el Gil els reclamava un deute antic. A més, el Gil José havia reconegut que se n'havia anat a Mallorca "enganyat" pel Mont i per un tal Paco Fiol Mulet. Aquest Paco Fiol era amic del Mont i va testificar que el juliol de 1995 Gil José era a Mallorca amb ell.

Amb aquest panorama, era versemblant que l'Antonio Gil José els hagués denunciat per venjar-se'n. Però la descripció que va fer de l'agressió coincidia massa amb les ferides que realment tenia el mort. A la sentència els magistrats van fer notar que la causa de la mort havia sortit a la premsa, i fins i tot es van atrevir a escriure que "no se puede descartar que el testigo hubiera tenido acceso a la información por otros medios", frase que en certa manera avalava la tesi del suposat complot que sostenia aquella tribu.

La batalla de dates en què es va embrancar el sergent Yanes durant la investigació per intentar demostrar que el Mont i la Marli eren a Tor al voltant del 19 de juliol, data suposada de la mort de Montané, era una batalla perduda des de l'inici, perquè allà dalt ningú sabia el dia que era.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut