"Game of Thrones" en xifres: De les morts al pressupost
Quin és el personatge que més surt a "Joc de trons"? Quin pressupost hi destina HBO? Quants litres de sang s'hi han vessat? Llegim la sèrie en números!
"Game of Thrones" en xifres: De les morts al pressupost
Serioses

"Game of Thrones" en xifres: De les morts al pressupost

Quin és el personatge que més surt a "Joc de trons"? Quin pressupost hi destina HBO? Quants litres de sang s'hi han vessat? Llegim la sèrie en números!

Cristina Bordas
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Comencem amb una de les dades més sucoses: les morts de personatges i figurants! Segons el portal winteriscoming.net, es calculen fins a 174.373 víctimes mortals, milers corresponents a grans exèrcits però desenes de rellevants amb personatges de pes que no tornarem a veure. HBO ha revelat que s'han arribat a utilitzar més de 15.000 litres de sang artificial

Aquest vídeo penjat a YouTube, tota una feinada de Leon Andrew Razon, demostra la fidelitat a la màxima Valar Morghulis, "tots els homes han de morir". Quant s'incrementarà la xifra amb l'escabetxina de la 8a i última entrega?

 

Només a Irlanda del Nord, l'escenari més recurrent amb 49 localitzacions, s'han contractat 12.986 extres

Per als que pateixen amb l'escurçada en nombre de capítols de la darrera temporada, 6 en lloc dels 10 habituals, cal pensar que no hi sortim perdent en la durada final d'entreteniment. Ens queden exactament 432 minuts de metratge per veure, més de 7 hores. 

Si ens fixem en la quota de pantalla, Tyrion Lannister és el personatge que ha sortit a més capítols, un total de 61 dels 67 que hi ha, seguit per Cersei Lannister, amb 58. No sorprèn la dada que de tots aquests episodis només n'hi ha 5 sense morts.

Pel que fa a l'audiència, ha anat batent rècords fins a petar el sostre amb l'últim capítol emès, el 7è de la 7a temporada, seguit per més de 12 milions d'espectadors el dia de l'estrena. Sumant els usuaris de l'streaming durant les hores posteriors, va superar els 16 milions i mig.

Tot i que només ha guanyat un Globus d'Or dels 7 als que ha optat, que va anar a parar a l'actor Peter Dinklage, "Game of Thrones" ha rebut 47 Emmys, convertint-se en la sèrie més premiada del certàmen i la que ha rebut més nominacions, un total de 132. 

 

Per últim, la pasta! Salta a la vista que és una de les sèries amb el pressupost més alt, i si la primera temporada va costar entre 50 i 60 milions d'euros, les darreres han anat incrementant la despesa fins a superar els 100 milions. De cara als últims 6 capítols, es calcula que s'hi han invertit al voltant de 15 milions per a cadascun, triplicant el cost dels primers episodis. Un privilegi per a l'espectador que es tradueix, entre d'altres, en uns efectes especials que no tenen res a envejar als de la gran pantalla. 

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut