#JoEmQuedoACasa

5 sèries de confinament: D'"Inside Nº 9" a "Dead set"

En una llibreria, en una oficina, en un reality de TV... Entre quatre parets, la llibertat de moviments es veu limitada, però, si tinguéssim guionistes com els d'aquestes sèries, les hores ens passarien volant!
Cristina Bordas
TEMA:
Feminisme
5 sèries de confinament: D'"Inside Nº 9" a "Dead set"

1. Inside Nº 9 (Filmin)

Comencem tancant-nos darrere d'un número 9 ple d'opcions. El novè vagó d'un tren, l'habitació 9 d'un hotel, la sala 9 d'un karaoke... Darrere de qualsevol porta ens espera mitja hora de diàlegs i situacions enginyoses que fusionen infinitat de gèneres i estimulen el cervell. Capítols independents, creats i protagonitzats pel gran tàndem Steve Pemberton-Reese Shearsmith, que no s'assemblen a res del que hagis vist abans. La 5a temporada, que acaba de sortir del forn, també és a Filmin, i aprofito per recomanar-te que escoltis l'entrevista que vam tenir el luxe de fer-li a Pemberton per al "Serioses" d'iCat.


2. The Office (Amazon)

Pot ser que aquests dies trobis a faltar l'oficina? Treballis on treballis, és impossible competir amb la màgia de Dundler Mifflin, una empresa paperera liderada per un cap absolutament delirant que viu en un altre món. Ni a ell ni als seus treballadors els cal sortir a l'exterior per muntar els sidrals memorables que la converteixen en una comèdia de culte. Rodada com un fals documental, tant la versió original britànica, amb Ricky Gervais, com la nord-americana, amb Steve Carell, són una aposta segura. Si encara no l'has vista, no saps l'enveja que em fas!


3. Black Books (Channel 4)

La sèrie que no podria faltar en una tria per a Sant Jordi. En aquest cas ens confinem en una petita llibreria de vell londinenca amb tot l'encant que li falta al seu llibreter: un misantrop que perd el cul per beure's tot el vi de la terra i odia recomanar llibres als seus clients potencials. Les converses amb el seu ajudant excèntric i la dependenta de la botiga del costat són per emmarcar.


4. The IT Crowd (Netflix)

Tot un clàssic de la comèdia que val la pena recordar! En aquest cas el confinament és una mica més dur, perquè és al soterrani d'una corporació, però els informàtics nerds que l'habiten i la seva disfunció per relacionar-se amb la resta de la humanitat ens fan oblidar que no tenen ni finestres per deixar entrar el sol. Si mai et falla l'ordinador, després de veure la sèrie no tindràs cap dubte: "apaga'l i torna'l a encendre".


5. Dead set (Filmin)

I per últim, una proposta del creador de la popular "Black mirror", Charlie Brooker. Què passaria si hi hagués una pandèmia zombie i els participants del Gran Hermano britànic visquessin aïllats del món? Estarien protegits de l'amenaça? El seu confinament voluntari seria prou hermètic? Ja us avanço que no i, encara que ells creuen que s'ha aturat el senyal de televisió 24 hores, continua transmetent!

ARXIVAT A:
Feminisme

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut