Primera edició del Mundial gravel en categoria femenina

Mireia Benito, present al Mundial de gravel?

La primera edició del Mundial de gravel deixa deures pendents a l'UCI de cara als propers anys

Actualitzat

Gianni Vermeersch i Pauline Ferrand-Prévot són els primers campions mundials de la història en gravel. Aquesta modalitat ciclista, que de forma resumida es mou entre el ciclisme de carretera i el de muntanya, ha guanyat molts adeptes els últims anys.

La UCI fa el pas

Davant d'aquest creixement, la Unió Ciclista Internacional, UCI, ha decidit prendre'n el control i ha organitzat un circuit de proves que es completa amb la celebració del Mundial. Tot i així, la prova de gravel més prestigiosa del món, l'Unbound Gravel, no en forma part.

Daniel Oss i Gianni Vermeersch, escapats, van lluitar per la victòria (UCI)

La primera edició ha aixecat moltes expectatives però ha deixat també errors d'organització importants. L'aranesa Lydia Iglesias, que competeix al llarg de la temporada en diferents proves de gravel, s'ha quedat fora de la categoria elit i ha hagut de competir a la categoria femenina d'entre 19 i 34 anys, en la que ha acabat quarta classificada.

"Els dies previs tothom estava a l'expectativa. Des del meu equip no sabíem com funcionaria tot i gairebé fins l'últim dia no vam saber el dia en que competiríem. La dificultat més gran que ens vam trobar va ser la incertesa. S'entén perquè era la primera edició però fins l'últim moment no es van valorar ni explicar moltes coses"

Tram de terra de la prova femenina del Mundial gravel (CAFE DU CYCLISTE)

Embolic per a poder participar al Mundial

Tot i tenir clar que participaria al Mundial, Iglesias no va poder-ho confirmar fins pocs dies abans. La UCI va establir un sistema de classificació complex. Les diferents categories separaven els ciclistes elit dels que competien per franges d'edat, malgrat haver competit en gravel tota la temporada. I a última hora, la pròpia UCI va obligar Iglesias a competir amb la indumentària de la federació espanyola, tot i que la ciclista de Vielha només havia competit amb el seu club.

"Davant d'aquesta situació, em vaig posar en contacte amb la Federació Espanyola per demanar la seva equipació però des del primer correu em van respondre que ells no es responsabilitzaven de res. Van ser uns dies de moltes trucades i correus electrònics per solucionar-ho, sobretot del meu equip cap a la UCI i l'organització del campionat. Al final, vaig contactar amb la Mireia Benito i va ser ella qui em va deixar el seu mallot i el culotte de la selecció espanyola per a poder participar"

L'aranesa Lydia Iglesias, segona per la dreta, amb el mallot de la selecció espanyola (CAFE DU CYCLISTE)

Una modalitat sense límits

Lydia Iglesias, ciclista de gravel no va poder competir a la categoria elit on, curiosament, els dos campions provenen de d'altres disciplines: Ferrand-Prévot és professional en BTT i Vermeersch, en carretera.

Gianni Vermeersch, primer campió del món de gravel (UCI)

Originari dels Estats Units, el gravel et permet desplaçar-te per diferents superfícies sense canviar de bicicleta, oferint sortides versàtils als ciclistes. D'entrada, és una modalitat pensada sobretot per a l'oci i l'aventura, amb sortides llargues que poden durar diversos dies, però també hi ha espai per a la competició. I el Mundial ha deixat clar que, amb marge de millora, el gravel competitiu té molt recorregut.

ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut