Deu llibres per a l'estiu que us faran oblidar la calor

Fenòmens literaris, records d'infantesa, futbol, formats experimentals... Us proposem deu perles literàries per gaudir aquest estiu

Montse CampsActualitzat

L'estiu és un bon moment per descansar, carregar piles i llegir tot allò que la rutina i el nostre dia a dia ens han impedit llegir. Però, per on començar? En aquesta llista, hi trobareu 10 llibres que per les seves històries, el seu llenguatge i la seva sensibilitat no us deixaran indiferents.

1. "Permagel", d'Eva Baltasar (Club Editor)

Una obra amb un llenguatge acuradíssim i una protagonista, una lesbiana que suposadament busca el suïcidi, que captiva amb els seus dubtes i el seu sentit de l'humor. El boca-orella ha fet que aquest llibre sigui un dels fenòmens literaris de l'any. Ha guanyat el Premi Llibreter de Literatura Catalana.

2. "La desaparició de Stephanie Mailer", de Joël Dicker. Traducció d'Imma Falcó (La Campana)

Un cas antic mal resolt i un viatge constant del present al passat en una història plena de personatges i amb un objectiu: buscar la veritat. De l'autor del best-seller "La veritat sobre el cas Harry Quebert".

3. "Els dics", d'Irene Solà (L'Altra Editorial)

Obra experimental que parla sobre l'art d'escriure i sobre el retorn a casa, en aquest cas un entorn rural, on conviuen temes trascendentals com la vida i la mort. És la primera novel·la de l'autora, amb la qual va guanyar el Premi Documenta.

4. "Les possessions", de Llúcia Ramis (Anagrama)

La Mallorca natal de l'autora és l'escenari de la novel·la que parla de les pèrdues, tant materials com immaterials. Va guanyar el Premi Anagrama de Novel·la.

5. "El barri de la plata", de Julià Guillamon (L'Avenç)

La història del barri del Poblenou de Barcelona al segle XX en paral·lel amb la vida de la família de l'autor.

6. "Tot Messi", de Jordi Puntí (Empúries)

Un repàs al caràcter polièdric de l'astre del futbol. Retrat sentimental i analític que captura la felicitat que ha donat el futbolista a l'afició.

7. "Un estiu", de Francesc Parcerisas (Quaderns Crema)

Dietari deliciós escrit, en part, l'estiu del 2014 on rememora la infància i el desassossec que li va provocar la mort de grans amics seus com Jaume Vallcorba o Josep Miquel Sobrer.

8. "Les vuit muntanyes", de Paolo Cognetti. Traducció de Xavier Valls (Navona)

Un cant a l'amistat i a la naturalesa que està escrit amb una gran honestedat, i per això ha captivat milers de lectors. Ha aconseguit premis internacionals com el Médicis i l'Strega.

9. "Teoria general de l'oblit", de José Eduardo Agualusa. Traducció de Pere Comellas (Periscopi)

La història d'una dona que es tanca a casa per no viure la guerra del seu país, Angola, i que és un clam contra la por a l'altre. Premi Llibreter d'Altres Literatures.

10. "La terra prohibida", de Manuel de Pedrolo (Comanegra)

L'obra més política de l'autor d'"El mecanoscrit del segon origen" que ha recuperat l'editorial amb motiu de l'Any Pedrolo.

Anar al contingut