ANÀLISI

Laura Rosel: "Tsunami Democràtic al Camp Nou, xoc de drets?"

Si la protesta al Barça-Madrid fos contra el preu de la benzina o a favor de la sanitat pública... es parlaria de xantatge?
Enllaç a altres textos de l'autor

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

D'avui en vuit s'ha de jugar al Camp Nou el clàssic: el Barça-Madrid.

Un partit que sempre és d'alta volada, però aquest cop encara ho és més per tota la polèmica que l'envolta des que la Lliga va decidir ajornar-lo, en plena onada de protestes per la sentència del procés, i ara amb la incertesa per la convocatòria de Tsunami Democràtic.

Una convocatòria que a hores d'ara ningú sap de què va. Tsunami, de moment, només parla d'una gran concentració a partir de les 4 de la tarda als voltants del Camp Nou. És fàcil deduir que busca col·lapsar els accessos... hi ha unes 18 mil persones disponibles i disposades a seguir les instruccions de Tsunami.

A partir d'aquí... poca cosa més se'n sap. Bé, sí, que tot el que ha fet Tsunami fins ara és bloquejar el Prat, bloquejar la Jonquera i convertir en tendència el lema 'sit and talk'.

Hi ha qui parla de xantatge. Hi ha qui parla fins i tot de suspendre el partit. La directiva del FCB no veu cap problema en el partit i la reivindicació civil i pacífica al carrer.

El Barça-Madrid és sinònim d'espectacle i audiències televisives d'infart. L'acció de Tsunami tindrà, segur (i això és el que busca) un impacte internacional, en milions d'espectadors.

Tornem a assistir a un xoc de drets: els del públic que vol accedir a l'estadi i gaudir del partit. Els de Tsunami (amb els milers de gotes que arrossega) de protestar.

El motiu de la protesta és reclamar l'alliberament dels 9 presos independentistes. Si fos contra el preu de la benzina o a favor de la sanitat pública... es parlaria de xantatge? S'hauria suspès la primera data?

Es fa bona, un cop més, aquella màxima... "el futbol és futbol".

 

 

EL MÉS ESCOLTAT
El més llegit

* Dades de les últimes 24h

Anar al contingut