Compte amb el recompte
L'escrutini de la jornada electoral al Barça es preveu que serà lent (Font: iStock)
ANÀLISI

Compte amb el recompte

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Francesc Garriga

Corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units

@fgarriga
Actualitzat
TEMA:
Eleccions Barça

Serà una nit llarga, la del 7 de març. I és que el recompte de vots serà diferent. I ens obligarà a esperar fins ben enllà per tenir la certesa que tot està resolt.

Normalment, en qualsevol escrutini al Barça, passat el 50% és difícil que hi hagi grans canvis. Però aquesta vegada no hi ha un sol punt de votació i el vot per correu afegeix una variable nova.

Podríem fins i tot patir un efecte "stop the count" si els resultats fossin ajustats. No n'hi ha experiència prèvia i, per tant, no es poden fer elucubracions, però fa molta pinta que la demografia dels votants en urna serà molt diferent de la dels del vot per correu.

Votaran el mateix els socis joves de Barcelona que els majors de 65 anys de comarques? Podria ser que no. I, per tant, no ens estranyem si la nit de les eleccions els percentatges són uns quan es compta el vot "in situ" però tot es capgira quan entra el vot per correu.

Tinguem-ho en compte, expliquem-ho bé i estalviem-nos, si us plau, un espectacle a l'estil del de Donald Trump als Estats Units. Si això passa no voldrà dir que estigui manipulat, simplement que el tipus de votant és diferent i així es trasllada al recompte. Si posem en dubte els resultats, malament començarà el mandat del nou president.

ARXIVAT A:
Eleccions Barça
Anar al contingut