Els Amics de les Arts
Els Amics de les Arts
Independents

D'Els Amics de les Arts a Miley Cyrus: les novetats de la setmana

Discos nous per escoltar sol o en companyia

David TalledaActualitzat

Els Amics de les Arts. "Allà on volia" 

Si una cosa intenten evitar a cada disc Els Amics de les Arts és encasellar-se en etiquetes i estils. Per aquest motiu han estat dos anys treballant en les vuit cançons d'"Allà on volia", un treball on han decidit deixar de costat els sintetitzadors i la superproducció. D'aquesta part, se n'ha encarregat l'escocès Tony Doogan, conegut per haver donat forma a discos de Mogwai i Belle & Sebastian. El tret de sortida de la gira el donen el 21 d'abril a l'Auditori de Llinars del Vallès, on ja han exhaurit totes les localitats.

Miley Cyrus. "Endless summer vacation"

Miley Cyrus va encetar el 2023 molt forta. El 12 de gener va publicar "Flowers", un primer avançament del disc "Endless summer vacation" que va batre records i va ser número 1 en una trentena de països. Aquesta vuitena entrega de l'artista nord-americana s'ha dividit en dues parts: AM i PM, mostrant les dues facetes vitals del dia. Hi ha un parell de col·laboracions. La primera de Brandi Carlile al tema "Thousand miles" i l'australiana Sia a "Muddy feet".

Pirat's Sound Sistema. "Bang bang" 

Portar més de vint anys dins del circuit musical a casa nostra no deixa de tenir mèrit i, per aquest motiu, Pirat's Sound Sistema és una de les bandes més estimades de l'escena reggae i dancehall. Cinc anys després del seu anterior treball, "Remena", la banda del barri de Sants de Barcelona torna a la càrrega amb "Bang bang", amb producció un cop més del bagenc Puxi. 10 noves cançons que suposen el debut de Serena, la nova vocalista. El 15 d'abril el presenten a La Deskomunal de Barcelona.

Death Cab For Cutie. "Asphalt meadows" (Acústic)

El passat mes de setembre Death Cab For Cutie van publicar "Asphalt medows", el seu desè treball produït per John Congleton. Ara, la banda que capitaneja Ben Gibbard ha decidit tornar a gravar les mateixes cançons, però en format acústic. El repertori és el mateix, però inclou una molt bona sorpresa. I és que han decidit fer un homenatge a Mimi Parker de Low i per aquest motiu adapten una de les seves cançons, "The plan", del disc "The curtain hits the cast", del 1996.

Frankie Rose. "Love as projection"

Frankie Rose és, sens dubte, un dels noms importants de l'escena indie internacional. Al marge de tot el treball que va fer com a component de Dum Dum Girls, Vivian Girls o Beverly, l'artista nord-america trenca sis anys de silenci amb "Love as projection", tot i que el 2019 ens va obsequiar amb la creació del disc "Seventeen seconds" de The Cure. A "Love as projection", i després de tot el que s'ha viscut des del 2020, Frankie Rose ens convida a saber apreciar els petits detalls, que són els que es poden controlar.

I TAMBÉ

. Mi Capitán. "Como ladrones sorprendidos" 
. Crim. "Cançons de mort"
. Iván Ferreiro. "Trinchera pop"
. The Smile. "Europe: Live recordings"
. Van Morrison. "Moving on skiffle"
. The Blaze. "JUNGLE"
. Sleaford Mods. "UK grim"
. Ali Farka Touré. "Voyageur

 

Anar al contingut