Independents

De 31 FAM a Depeche Mode: les novetats de la setmana

Discos nous per escoltar sol o en companyia

David TalledaActualitzat

31 FAM. "Bona fe"

Amb més de cinc anys de carrera professional, van començar el setembre del 2017, 31 FAM s'han guanyat un lloc d'honor com a referents de la música urbana catalana. El sextet de Sabadell torna a la càrrega amb "Bona fe", la seva quarta referència d'estudi, que arriba dos anys després de l'anterior. Un àlbum on demostren que estan en evolució constant i que presentaran el 14 d'abril a la sala La Mirona de Salt dins del festival Strenes i l'endemà al Razzmatazz de Barcelona dins del Cruïlla Primavera.

Depeche Mode. "Memento mori"

El 26 de maig de l'any passat el món sencer es va vestir de dol per la mort sobtada d'Andy Fletcher, un dels membres fundadors de Depeche Mode. A l'agost els dos companys de banda, Dave Gahan i Martin Gore, van penjar una foto d'ells dos a l'estudi de gravació i a l'octubre van fer una roda de premsa a Berlín per anunciar que el nou disc, el quinzè de la seva carrera, es diria "Momento mori". El títol ja el tenien pensat abans de la mort de Fletcher i asseguren que ara té més sentit que mai. Agradi o no la vida continua i Depeche Mode ja són a la carretera per presentar aquest material. El 2 de juny seran al Parc del Fòrum de Barcelona dins del Primavera Sound.

Lana del Rey. "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd"

Lana del Rey és una artista generosa i ho demostra a "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blv", el seu novè treball d'estudi. I parlem de generositat perquè en aquest disc hi ha inclòs un total de setze cançons i un munt de col·laboradors, tant pel que fa a productors com a intèrprets. Entre els principals sobresurten Father John Misty a "Let the light in", Bleachers" al tema "Margaret" o John Batiste a "Candle necklace". Si opteu per l'edició en vinil podreu triar entre els colors negre, rosa, verd, vermell o blanc.

MTINES. "Els dies iguals"

Tots els dies poden ser iguals, tot i que no hi ha dos dies idèntics. A partir d'aquesta idea i de les experiències viscudes MTINES ha confeccionat "Els dies iguals", el seu disc de debut. La producció la firmen Emili Bosch de B1n0 i Yaunest i atenció als col·laboradors, entre els quals hi ha Anna Andreu, Uma i David Carabén de Mishima. Aquest divendres el presenta al Let's Festival de l'Hospitalet de Llobregat i dilluns passa per l'"Independents" d'iCat.

El Pony Pisador. "The longest Pony"

Després de Su amb el poble del municipi de Riner, al Solsonès, El Pony Pisador ha decidit unir vincles amb The Longest Johns, un grup de folk britànic, concretament de la localitat de Bristol. De tot plegat ha nascut "The longest Pony", set cançons que beuen directament del repertori folk anglosaxó, tot i que també hi ha una peça en català. Es tracta de l'havanera "Al pirata Joan Torrelles", una composició original de Carles Csasanovas, antic component de Port-Bo. Aquest repertori es podrà sentir el 5 de maig a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat i dos dies després a l'Auditori de Girona.

I TAMBÉ

. Rosalía & Rauw Alejandro . "R∞R"
. Katie Melua. "Love & money"
. Fall Out Boy. "So much (for) stardust"
. Ginebras. "¿Quién es Billie Max?"
. Kele Okereke."The flames pt. 2"
. Triquell. "Entre fluids"
. Neuman."Waterhole"
. José Ignacio Lapido. "A primera sangre"
. Tom Hagan. "2021 - 2022" EP
. Marina Casellas. "Lorem Ipsum". 24 març
. Maüpas. "Fulls en blanc"
. Oniria. "El refugi"
. Luz Casal. "Las ventanas de mi alma"
. Alberto & García. "La herida"
. Caroline Rose. "The art of forgetting"
. Pink Floyd. "The dark side of the moon" 50 aniversari
. Elton John. "Honky Château" 50 aniversari

Anar al contingut