Catalunya Música i el Gran Teatre del Liceu coprodueixen la sèrie documental "Històries del Liceu" per celebrar una efemèride important: el 175è aniversari del coliseu de la Rambla. El programa, que s'emet els dissabtes a la tarda, de les 18.30 a les 19.00, està dirigit i presentat pel periodista musical Albert Galceran, amb els guions i la veu experta del professor, crític musical, doctor en Història de l'Art i col·laborador de l'emissora Jaume Radigales.

Al llarg dels 16 capítols de què consta la sèrie descobrirem la gran quantitat de persones que han fet possible una vida tan llarga del teatre d'òpera de Barcelona. Coneixerem els antecedents del Liceu, així com la seva resiliència, la seva relació amb el Conservatori, amb la dansa, amb el públic i com funciona internament. A més, sentirem les veus històriques que hi han actuat, recordarem les estrenes sonades i polèmiques que s'hi han fet, l'òpera catalana que s'hi ha representat, amb una especial atenció per les formacions musicals estables del teatre, entre molts altres temes i curiositats que, de mica en mica, s'aniran desvelant.

El programa repassarà les fites més destacades de la trajectòria vital del Gran Teatre del Liceu mitjançant desenes de testimonis, grans coneixedors de la seva història i alguns dels seus principals protagonistes. Entre les moltes veus que trobarem en aquesta sèrie documental i que ens explicaran la seva relació amb el Liceu, podrem sentir el tenor Josep Carreras, l'historiador Enric Calpena, l'exalcalde de Barcelona Narcís Serra, l'apuntador Jaume Tribó, l'historiador Lluís Permanyer, la soprano Marta Mathéu, la compositora Raquel Garcia Tomàs, el director del Liceu durant l'incendi Josep Caminal, el compositor Benet Casablancas, la soprano Serena Sáenz, el director artístic del Gran Teatre del Liceu Víctor Garcia de Gomar i el director general del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo, entre molts altres.

Anar al contingut