La banderola de la Casa del Llibre amb una falta d'ortografia

És real la banderola de la Casa del Llibre on hi posa "lleguir" en lloc de "llegir"?

Les fotos virals d'aquesta falta d'ortografia van circular abans de Sant Jordi i els responsables van corregir l'error manualment
Enllaç a altres textos de l'autor

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi

Aquest cap de setmana de Sant Jordi ens heu preguntat moltes vegades al mòbil del "Fets o fakes" (677 07 09 40) si la imatge d'una falta d'ortografia flagrant en unes banderoles de la Casa del Llibre eren reals o no. Molts usuaris han compartit fotos a Twitter i Instagram fent broma amb l'errada. A la frase s'hi pot llegir la paraula "lleguir" quan caldria haver escrit "llegir":

 

Són reals, les fotos?

Segons ha pogut confirmar el "Fets o fakes" amb múltiples fotos de diferents usuaris i passejants i des de diversos angles, l'errada ortogràfica és real. Les banderoles de la Casa del Llibre amb aquesta falta van estar instal·lades durant unes hores el divendres dia 22 i com a mínim es van poder veure tant a la Rambla Catalunya de Barcelona, entre Diputació i Consell de Cent, com al passeig de Sant Joan, entre Ausiàs Marc i Alí Bei, també a la capital. L'errada també es va poder veure en una parada de la Casa del Llibre a la plaça Vella de Terrassa

Des del migdia i durant la tarda del divendres 22, les banderoles de Barcelona van ser retirades, però van reaparèixer durant la diada de Sant Jordi. Això sí, retocades:

La Casa del Llibre va decidir reciclar les banderoles i, fent un recosit, amagar la "u" que sobrava a la paraula "lleguir".

Ara bé, a Terrassa les banderoles de la plaça Vella van aparèixer durant el dia de Sant Jordi sense arreglar

Per tot plegat, podem confirmar que l'aparició d'una falta d'ortografia a les banderoles de la Casa del Llibre hores abans de Sant Jordi va ser un FET. 

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi Cultura Català
EL MÉS ESCOLTAT
El més llegit

* Dades de les últimes 24h

Anar al contingut