Un moment de les oposicions per a interins de dissabte passat, que van acabar sent un caos
Un moment de les oposicions per a interins de dissabte passat, que van acabar sent un caos
ANÀLISI

Tornar les oposicions al marc sagrat que els pertoca

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Un fiasco amb un pressupost d'1,4 milions d'euros... i la factura total encara no sabem fins on s'enfilarà. 

Decisió salomònica i dràstica del govern davant del desastre que van ser les oposicions de dissabte passat, on 13.500 persones es jugaven accedir a una plaça de funcionari. Es torna a començar de zero. Es repetiran tots els exàmens.

Es rescindeix el contracte amb l'empresa externa encarregada d'organitzar les proves i s'indemnitzarà els opositors. Això després de la decisió fulminant de tallar el cap a una directora general que portava dos minuts en el càrrec. Reacció expeditiva del govern que és d'agrair, però que no soluciona la desconfiança ni la mala imatge que va generar el desastre de dissabte.  

Les oposicions són sagrades, segons el govern. Això no hauria d'haver estat mai en qüestió. Haurien d'estar sempre exemptes de qualsevol ombra de dubte, amb totes les garanties blindades. Perquè són un tràmit important i car. Però no són cap obra d'enginyeria. No són tan complicades. Són exàmens. 

Com es podia esperar, després que el govern tirés la cavalleria per sobre als organitzadors de les proves, l'empresa encarregada ha sortit a defensar-se. Diu que s'havien repartit les tasques amb la Generalitat. Que ells s'ocupaven de repartir els exàmens i de vigilar les aules, i el govern de buscar i preparar els espais on s'havien de fer les proves. No seria estrany que s'acabés filtrant el contracte amb més detalls sobre l'acord que tenien el govern i aquesta empresa. Però és només més soroll i més descrèdit

La decisió d'externalitzar una part del procés de les oposicions ha estat un error i un cop constatat i publicitat, convindria rescabalar els afectats tan aviat com sigui possible i -sobretot- tornar les oposicions al marc sagrat que els pertoca, amb un procés impol·lut, autoexigent i rigorós. Que és el mínim que es pot esperar de l'administració.

Anar al contingut