L'òmicron arrassa a les escoles i als instituts
Rècord d'alumnes confinats mentre la sisena onada comença a desaccelerar-se
ANÀLISI

L'òmicron arrassa a les escoles i als instituts

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Una salutació a totes les mares i a tots els pares que aquest matí no duran les criatures a escola perquè estan confinades. Prop de 100.000 alumnes han de fer quarantena. Poca broma. 15.000 es van confirmar ahir. 15.000 positius en només 24 hores.

Anar a l'escola s'ha convertit en una odissea des de fa una setmana i mitja. L'explosió de contagis està fent parar boges les famílies i les escoles. Els xats de mares treuen fum cada cop que es comunica un positiu. I ahir, era un no parar. I després de cada positiu, l'allau de missatges amb dubtes que les mateixes famílies miren de resoldre consultant protocols i procurant mantenir el sentit comú, tot i que costa, mentre no arriba la comunicació oficial de l'escola.

Els hem d'anar a recollir abans de dinar o poden acabar el dia? Si té la primera dosi de la vacuna s'ha de confinar? La tutora compta com a cinquè positiu? El germà també s'ha de quedar a casa o pot anar a classe? Quan comencen a comptar els 7 dies? Els que han passat la malaltia fa 15 dies poden anar a classe? I si hi van, qui se'n farà càrrec si el tutor té covid? Si el positiu és el pare, què fem amb els fills? I així, un fil interminable de dubtes.

Les escoles, tensionades fins al límit, atenen trucades i consultes de les famílies, mentre fan recompte de positius i intenten fer quadrar excels de baixes i substitucions més difícils que el Paraulògic d'ahir, esperant que arribin reforços (en alguns casos fa dies que no es nomena cap professor substitut).

La sensació de caos, de desgavell, és general. Experts com el doctor Salvador Macip admeten que es fa el que es pot, que no s'arriba ni a temps, ni a tot arreu, i -el més important- que ha faltat planificació de l'òmicron a les escoles i a les farmàcies. I les conseqüències són les realitats que a aquesta hora hi ha a tantes i tantes cases.

Que les escoles han de ser les últimes a tancar, si és que cal tancar, és evident. Però l'obertura sense una planificació prou sòlida, sense calcular bé l'impacte que podia tenir l'onada està resultant un calvari ("molt complex", diria el conseller Argimon... d'acord... però un calvari, també).

L'òmicron està arrasant a les escoles i als instituts. Els canvis constants en els protocols de les quarantenes i del rastreig ha acabat d'incendiar una explosió que, tot i així -i atenció a la dada- segons el conseller Argimon, si no s'haguessin relaxat algunes mesures, faria que ara hi hagués 600mil menors confinats.

Doncs això, una salutació a totes les famílies, a totes les escoles... i força!

Anar al contingut