La millor sèrie espanyola de l'any, entre les estrenes de la setmana, per Toni de la Torre
L'estrena de "Patria" aixeca una expectativa molt gran, però ve acompanyada de quatre sèries més que valen la pena, segons el crític serièfil d'"El matí de Catalunya Ràdio"
La millor sèrie espanyola de l'any, entre les estrenes de la setmana, per Toni de la Torre
El matí de Catalunya Ràdio

La millor sèrie espanyola de l'any, entre les estrenes de la setmana, per Toni de la Torre

L'estrena de "Patria" aixeca una expectativa molt gran, però ve acompanyada de quatre sèries més que valen la pena, segons el crític serièfil d'"El matí de Catalunya Ràdio"

TEMA:
Sèries
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

1. Patria (Aitor Gabilondo, 2020)

"Hi ha moltes expectatives al voltant de 'Patria' per dos motius diferents, un de televisiu i un de polític."

Les cinc sèries de la setmana, per Toni de la Torre
 

El punt fort: Serà  la millor sèrie espanyola de l'any, està tot molt cuidat, la factura i l'ambientació, és un nivell de cura que no és l'habitual en les sèrie espanyoles. "Patria" és la primera sèrie espanyola d'HBO i HBO és sinònim de ficció d'alta qualitat. De fet, en tots els territoris on HBO ha fet producció pròpia, hi ha apujat el llistó. En aquest sentit, "Patria" està a l'altura del prestigi.


De què va: És l'adaptació de la novel·la de Fernando Aramburu, tracta el tema de la banda terrorista ETA. La sèrie, com el llibre, se centra en el dolor provocat per ETA. De fet, les dues protagonistes, matriarques, són víctimes d'ETA, de maneres diferents, i tots els personatges pateixen o han patit a causa d'ETA. La sèrie mostra totes activitats de la banda: atemptats, extorsió a empresaris, kale borroka, etc. Però el terrorisme d'Estat hi té una presència ínfima. Com passa al llibre, insignificant en relació amb el conjunt, perquè no és això el que vol explicar l'autor. El que es vol explicar és el dolor que ETA ha causat i com afecta la convivència en un petit poble basc.


El més interessant:  És un sèrie amb una factura excepcional, un drama cuinat a foc lent, basat en els personatges, amb intencions artístiques clares i amb un tema molt incòmode que els canals tradicionals espanyols han esquivat o han fet veure que no hi era (perquè prefereixen no entrar en política).


Atenció a: ​ La polèmica: ve precedida per un pòster del qual s'ha parlat molt i que mostra un familiar d'una víctima de terrorisme plorant sobre el cos d'un cadàver i un terrorista víctima de tortures policials. El que se'n desprèn és que totes dues coses, terrorisme d'ETA i terrorisme d'Estat tindran la mateixa importància. 


L'ambient: Les interpretacions són molt bones, com també l'ambientació, l'estil de vida que es respira al poble. Ho identifiques tot molt ràpidament, els personatges són molt reconeixibles. M'ha cridat l'atenció a la sèrie l'absència de l'euskera (a banda de paraules aïllades). Hi ha una escena delirant en què un mossèn reivindica l'euskera parlant en castellà.


A quina plataforma: HBO  (i en obert a Telecinco)

 

2. Teherán (Daniel Syrkin, 2020)

"És una sèrie d'acció d'aquelles que et fan estar pendent de la pantalla."

Les cinc sèries de la setmana, per Toni de la Torre
 

El punt fort:  L'adrenalina. Els aficionats al gènere saben que sèrie israeliana és garantia de bona sèrie d'acció.


De què va: "Teherán" presenta una agent del Mossad que viatja a l'Iran amb l'objectiu de hackejar el sistema de defensa aeri del país i neutralitzar-lo perquè Israel pugui atacar i neutralitzar els plans terroristes iranians. La seva història es creua amb la d'uns civils que viatgen en el mateix avió i que són detinguts a l'aeoport de Teheran. Espereu molta acció, episodis que acaben i una cara coneguda: l'actor que feia de Jabadi a "Homeland".


Atenció a: Cada cop n'arriben més aquí i la llista de sèries d'acció israeliana ja és llarga, i "Fauda". Precisament el cap de guionistes de "Fauda" és el responsable d'aquesta nova sèrie 


A quina plataforma: Apple TV+

 

3. Quiz (Stephen Frears​, 2020)

"Ben dirigida per Stephen Frears, amb actors britànics solvents i una història que et sorprèn constantment."

Les cinc sèries de la setmana, per Toni de la Torre
 

El punt fort:  La sèrie enganxa per múltiples bandes. Sobretot perquè vols saber com ho va fer i què li va passar després quan el van enganxar.


De què va: Explica la història real d'un individu que va participar en el concurs de la versió britànica del programa, que és l'original, i es va endur el premi gros, o sigui un milió, fent trampes.


Atenció a: És al·lucinant tot el que feien un grup d'espectadors per guanyar el programa. Per exemple podies pagar per tenir una sala plena d'experts per respondre la trucada que pots fer a un familiar.


És interessant: Com explica l'origen del programa i com es van adonant que la clau era generar tensió en l'espectador i fer que es transmetés el procés emocional del concursant.


A quina plataforma: Movistar
 

4. "Caça de bruixes"​ (Eva Sørhaug, Stian Kristiansen​, 2020)

 "Una sèrie noruega sobre delictes financers, parla del blanqueig de diners."

Les cinc sèries de la setmana, per Toni de la Torre
 
 
 

El punt fort: La idea és denunciar la corrupció, però sobretot el preu que han de pagar les persones que volen mantenir la integritat.


De què va: Sèrie noruega sobre la directora financera d'una firma d'advocats que es nega a firmar una factura que forma part d'una operació de blanqueig de diners. Descobreix que ha comès l'error de la seva vida. L'empresa li farà la vida impossible i convertirà la seva vida en un malson.

Atenció a: La sèrie fa un retrat molt cru del món per on es mou la protagonista, on cadascú mira només pels seus interessos i l'ètica es deixa de banda sovint. De fet, la protagonista és molt innocent.


A quina plataforma:  Filmin

5. Sneakerheads (Jay Longino ,2020)

"Si intentar fer trampes en un concurs de televisió no ens funciona i això del blanqueig de diners ho trobem massa arriscat... sempre ens queda comprar i vendre vambes."

Les cinc sèries de la setmana, per Toni de la Torre
 

El punt fort: És un món que no havia aparegut gaire a les sèries (a "Entourage" hi ha un personatge, en Turtle, que és sneakerhead) però és el primer cop que tenen sèrie pròpia. També està lligada amb la cultura hip-hop i, de fet, ja és una subcultura en si mateixa.


De què va: És possible fer diners col·leccionant vambes? Aquesta sèrie ens endinsa en el món dels sneakerheads. Es tracta de col·leccionistes de vambes, de sabatilles esportives. És un hobby que va emergeir als anys 80 als EUA sobretot arran de l'èxit de Michael Jordan i la popularitat de les Air Jordan. Els protagonistes són dos aficionats que volen convertir del hobby la seva principal ocupació. Un d'ells és pare i està casat, cosa que li porta conflictes a casa, ja que no acaba de ser una feina com cal. A través d'ells ens endinsem en aquest món sorprenent en una sèrie que no deixa de ser la típica trama d'emprenedoria que es basa en el fet que l'espectador vol que els protagonistes se'n surtin (com a "Entourage", "How to Make it in America" o "Sillicon Valley").

Atenció a:  Els sneakerheads compren vambes online, a outlets, a esdeveniments especials en botigues, també botigues pop-up, festes i altres trobades. L'objectiu és aconseguir les sabatilles més preuades, que acostumen a ser edicions limitades de models de Nike, Air Jordan, Adidas, etc. I que siguin originals, perquè abunda la imitació.


A quina plataforma: Netflix

ARXIVAT A:
Sèries

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut